Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΑΦΡΗ ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ κ.ΧΑΡΙΤΣΗ

Μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον, όπου με συνεχείς ανατροπές επιδεινώνεται η δυναμική τις Ελληνικής οικονομίας, η αυτοδιοίκηση συνεχίζει να αποτελεί το μοναδικό φάρο ελπίδας για την εξεύρεση λύσεων, σε ζητήματα που έχουν σκοντάψει από την Πολιτεία .
Ακούσαμε βαρύγδουπες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων για τη συνέχιση και τον προγραμματισμό μεγάλων αναπτυξιακών έργων και αναρωτιέμαι. Πόσο αφελείς θεωρούν κάποιοι τους Έλληνες πολίτες και το ......

εκλογικό Σώμα;

Ο νέος υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού με αρμοδιότητα θέματα ΕΣΠΑ και πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ.Αλέξης Χαρίτσης, κινούμενος στο πνεύμα της δήθεν ανάπτυξης, με περισσή αισιοδοξία που δεν εδράζεται ούτε στα πεπραγμένα του, ούτε στην υπαρκτή πορεία των έργων που έχουν ενταχθεί είτε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε στο ΕΣΠΑ, παραπληροφορεί τους πολίτες σχετικά με τη δυναμική που επανακτά αυτήν την περίοδο και ύστερα από τις ατυχείς επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Χώρα μας.

Η πραγματικότητα που ο συμπατριώτης μας κ.Χαρίτσης επιμελώς απέκρυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του, είναι πως τα δημόσια έργα που με κόπο και συντονισμένες προσπάθειες διεκδίκησε και κέρδισε κυρίως ο Β΄Βαθμός Αυτοδιοίκησης για να βελτιώσει τις υποδομές στην Περιφέρεια προς όφελος των πολιτών, σέρνονται επικίνδυνα, με καθυστερήσεις που επιβαρύνουν τα κόστη των έργων και απαξιώνουν στα μάτια των πολιτών τη γενική εικόνα του Κράτους.
Συγκεκριμένα, για αρκετά δημοπρατημένα έργα που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου η ροή χρηματοδότησης είναι εξόχως προβληματική, με αποτέλεσμα να καθυστερεί σε κάποια από αυτά, ήδη τρείς μήνες, η πληρωμή λογαριασμών που υποβάλλουν οι ανάδοχοι μετά την ολοκλήρωση των διαφόρων φάσεων των έργων.

Οι ανάδοχοι, επόμενο είναι μετά την ανακολουθία του κράτους, να προβαίνουν στα νόμιμα δικαιώματά τους και έτσι βλέπουμε το φαινόμενο της διακοπής εργασιών, με αποτέλεσμα επιπλέον επιβαρύνσεις και καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των αναγκαίων έργων, πράγμα που αγανακτεί τους πολίτες.
Οι πολίτες της Μεσσηνίας, πρέπει να γνωρίζουν ότι αρκετά έργα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας παρουσιάζουν καθυστερήσεις, όχι από αμέλεια ή αβλεψία των αρμοδίων υπηρεσιών, ή της Περιφέρειας, αλλά εξ αιτίας της διακοπής ή μείωσης της ροής χρηματοδότησής τους.

Το ίδιο συμβαίνει και με έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της τρέχουσας περιόδου 2007-2013 και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, ενώ με ικανοποίηση πληροφορήθηκα πως υπάρχει αίτημα του Υπουργείου για την παράταση προγραμμάτων της τρέχουσας περιόδου.

Καλές οι προθέσεις του υφυπουργού κ. Χαρίτση, αλλά δεν επιτρέπεται κομπασμός για πρωτοβουλίες του π.χ. από τον Ιανουάριο τ.ε. όπως ανέφερε, οι οποίες αν πράγματι έγιναν, δεν έφεραν αποτελέσματα, με την πραγματικότητα να είναι απογοητευτική.

Αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες τη κρίσιμης περιόδου που διανύουμε, είναι ευελιξία και δουλειά, αντί πηχυαίων τίτλων και αλλοίωσης της πραγματικότητας.

Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου
Περιφερειακή Σύμβουλος Περιφέρειας Πελ-νήσου
Εντεταλμένη Τουρισμού Μεσσηνίας
Πολιτευτής Μεσσηνίας Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.