Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Πέτρος Τατούλης «Σημείο αναφοράς η Πελοπόννησος στον πολιτιστικό διάλογο με την Κίνα»

«Πρεσβευτή της Πελοποννήσου και του πολιτισμού της στην Κίνα» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τον κ. Mingming Wang, Πρόεδρο της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Πεκίνου, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015, στην οποία τέθηκαν οι βάσεις .....

εμβάθυνσης της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Πεκίνου στον τομέα πολιτισμού.

«Αποτελεί τιμή για την Πελοπόννησο και την Ελλάδα η σημερινή επίσκεψη του κ. Wang και η συνεργασία μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «καθώς πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της καλλιτεχνικής δημιουργίας στη σημερινή Κίνα, αλλά και ένας εκ των διαμορφωτών της πολιτικής του πολιτισμού της Κίνας».

Ο κ. Τατούλης ανέφερε ακόμη ότι το πλαίσιο συνεργασίας που συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψή του στην Κίνα τον Ιούνιο και επικαιροποιήθηκε με τη συνάντηση αυτή με τον κ. Wang και τον Διευθυντή του Μουσείου της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Πεκίνου κ. Hongliang Wu, έχει στόχο να αναπτύξει το διάλογο μεταξύ του Ελληνικού και Κινεζικού Πολιτισμού, που αποτελούν τις κοιτίδες του Δυτικού και Ανατολικού πολιτισμού αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει καταρτιστεί θα πραγματοποιηθούν από το 2016 αρχικά μια έκθεση του πιο σημαντικού σύγχρονου Κινέζου καλλιτέχνη και φιλοσόφου κ. Τσι στην Πελοπόννησο και την Ελλάδα και ακολούθως έκθεση έργων του πολιτιστικού αποθέματος της Πελοποννήσου στο Πεκίνο. Συμφωνήθηκε επίσης η ανταλλαγή καλλιτεχνικών αποστολών από την Κίνα και την Πελοπόννησο, ώστε να αναπτυχθεί έτι περαιτέρω ο καλλιτεχνικός διάλογος και να έρθουν εγγύτερα οι πολιτισμοί της Κίνας και της Ελλάδας.

Ο κ. Wang σε δηλώσεις του χαρακτήρισε μεγάλη τιμή να βρίσκεται στην Πελοπόννησο προσκεκλημένος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον οποίο χαρακτήρισε στενό του φίλο, και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από το πολιτιστικό απόθεμα της Πελοποννήσου. Ο κ. Wang και ο κ. Wu επεσήμαναν ακόμη ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να έρθουν ακόμα πιο κοντά οι πιο αρχαίοι πολιτισμοί.

Η Κινεζική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το ναό της Αγίας Φωτεινής στη Μαντινεία, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας και το Ναό της Αλέας Αθηνάς, όπου ξεναγήθηκαν από την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δρ. Άννα Καραπαναγιώτου. Ειδικότερα σε σχέση με το Μουσείο της Τεγέας ο κ. Wang, αφού δήλωσε εντυπωσιασμένος, ζήτησε τη μεταφορά τεχνογνωσίας στον Μουσείο της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Πεκίνου σε ότι αφορά τον τρόπο προβολής του πολιτιστικού αποθέματος αλλά και διαλόγου του με τον επισκέπτη.

Η αντιπροσωπεία είχε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσει και να δοκιμάσει Πελοποννησιακές ποικιλίες κρασιού, κατά τη συνάντησή τους με το Πρόεδρο της Ένωσης Οινοποιών Αμπελουργών Πελοποννήσου κ. Ιωάννη Τσέλεπο και την επίσκεψή τους στο οινοποιείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.