Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ζητούμενο η ενότητα για τη Νέα Δημοκρατία

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΜΠΟΥΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗ Ν.Δ.

Η εκλογή του νέου αρχηγού της ιστορικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, ανέδειξε κάποια από τα σημαντικά προβλήματα που την ταλανίζουν εδώ και χρόνια και είναι κομβικοί παράγοντες δυσαρεσκειών, υστερήσεων, διχόνοιας και αναποτελεσματικότητας.

Η εσωστρέφεια που οφείλεται στο .......

διαχρονικό κουκούλωμα αστοχιών και λαθών, στη νοοτροπία της «μονιμότητας» από κάποιους στον κομματικό μηχανισμό, στη νομή αδιαφανώς της όποιας εξουσίας (είτε κυβερνητική είτε κομματική) από ένα κλειστό κλαμπ στελεχών που εν τέλει οδηγεί στον υπόγειο εξανδραποδισμό των αγνών κομματικών συνοδοιπόρων, είναι ο σπουδαιότερος κίνδυνος αυτήν την ώρα για την παράταξή μας.

Εκείνο που προέχει είναι η σταθερότητα και η ενότητα, ιδίως σήμερα που πολιτικοί «νάνοι», εξαπατώντας με υποσχέσεις το λαό διαχειρίζονται τη μοίρα ενός Έθνους. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, φαντάζει αναγκαία η σταθερότητα στη Νέα Δημοκρατία, ο ξεκάθαρος και ηχηρός πατριωτικός λόγος που θα φτάσει επιτέλους χωρίς τα «φτιασίδια» ημετέρων και κολλητών, αυτούσιος στα αυτιά του λαού, που σήμερα δοκιμάζεται.

Εμφανής και ατυχής, η εναγώνια προσπάθεια κάποιων φιλόδοξων στελεχών να προστρέξουν στα διάφορα «επιτελεία», για να έχουν προβάδισμα έναντι των λοιπών συμμαχητών της παράταξης, στην επόμενη μέρα.
Αν με τέτοια μυαλά κάποιοι πορεύονται, μόνο κακό κάνουν, όπως και έκαναν ήδη στη Νέα Δημοκρατία. Επιβάλλεται όλοι μαζί να πορευτούμε, ο καθένας με τη δημοκρατική του επιλογή, αφορίζοντας όχι τους εσωκομματικούς αντιπάλους, αλλά την εσωστρέφεια και τις «κλειστές θύρες» που είναι η αιτία που έδιωξε τους φίλους μας μακριά και άφησε το λαό «βορά» στο λαϊκισμό και τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ .

Ο νέος αρχηγός πρέπει να εγγυάται την ενότητα, να έχει το απαιτούμενο «ειδικό βάρος» της σημαντικής θέσης που θα αναλάβει, τις γνώσεις, την εμπειρία , την ορμητικότητα και τον ξεκάθαρο λόγο, βασιζόμενος στην ιδεολογική, κοινωνική και πατριωτική πλατφόρμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως ξεκίνησε από την ίδρυσή της από την εμβληματική φυσιογνωμία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Εκείνο που πρέπει να διεκδικήσουμε από το νέο αρχηγό της παράταξης επίσης είναι, το άνοιγμα στην κοινωνία, η απομάκρυνση από καθεστωτικές αντιλήψεις, η αξιοκρατία και η υπευθυνότητα. Κάθε τι άλλο, μας οδηγεί στο χθες που εκ του αποτελέσματος κρινόμενο, στενοχώρησε τους πολίτες και το απέρριψαν στις εκλογές.

Καλαμάτα 27-10-201
Αντωνία ΜΠΟΥΖΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ
Πολιτευτής Ν.Δ. Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.