Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Επανέρχονται οι γιατροί για τις πληρωμές με κάρτα

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) για τη διαφωνία του στην πληρωμή των γιατρών μόνο με πιστωτικές κάρτες από τους ασθενείς, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) επανέρχεται στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι ο ιατρικός κόσμος της χώρας δεν διαφωνεί με την εφαρμογή ......

ολοκληρωμένου συστήματος μέτρων που έχουν στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Όμως, διαφωνεί όταν στοχοποιούνται συγκεκριμένοι επαγγελματικοί κλάδοι ή ακολουθούνται πρακτικές που ευτελίζουν την ιατρική λειτουργία. Επισημαίνουμε ότι η ιατρική λειτουργία είναι άκρως ευαίσθητη, πολλά, δε, τμήματα των ασθενών, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, θέλουν να κρατήσουν απόρρητη ή μυστική την επίσκεψή στους ιατρούς, ιδιαίτερα όσον αφορά ειδικότητες ψυχιάτρων, ογκολόγων, γυναικολόγων κ.λπ.

Και είναι άκρως καχύποπτοι στη διασφάλιση, μέσω ηλεκτρονικής διακίνησης επισκέψεων, του ιατρικού απορρήτου», αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του. Ο ΠΙΣ εκτιμά ότι καλό θα είναι τα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται να αφορούν και τη λειτουργία του κράτους με την άμεση εξόφληση των υποχρεώσεών του. Οπως αναφέρει για παράδειγμα, η ιατρική επίσκεψη ενός συμβεβλημένου ιατρού με τον ΕΟΠΥΥ, με τη χρήση πλαστικού χρήματος θα πρέπει να εξοφλείται άμεσα από τον λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ και όχι μετά από μήνες, όπως συμβαίνει σήμερα.

Τέλος, θεωρεί ότι μέσα από ουσιαστικό διάλογο με τους αρμόδιους φορείς πρέπει να σχεδιαστεί σωστά η εφαρμογή του μέτρου, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα και παρενέργειες που θα ακυρώνουν και θα υποβαθμίζουν λειτουργίες.

ΣΧΟΛΙΟ
Ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα ΓΙΑΤΙ δεν θελουν οι γιατροί συναλλαγή ΜΟΝΟ με κάρτα....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.