Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Στο 1ο Συνέδριο Διαδημοτικού Πολιτισμού συμμετείχε ο Δήμος Τριφυλίας

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 έγινε το 1ο Συνέδριο Διαδημοτικού Πολιτισμού στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. Ο Δήμος Τριφυλίας συμμετείχε με εκπρόσωπό της τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Ιωάννη Κατσούλα και πρωταγωνιστεί στη δημιουργία ενός διαδημοτικού δικτύου κοινωνικής συνοχής, ......

ανθρωποκεντρικής λογικής και διαδημοτικής ανάπτυξης με επίκεντρο τον πολιτισμό.

Στόχος του δικτύου είναι η παραγωγή πολιτισμού με ιδέες, πρωτότυπα δρώμενα, έμψυχο δυναμικό, ποιοτικές καλλιτεχνικές προτάσεις με πλουραλιστικό περιεχόμενο και αισθητική στο ελάχιστο κόστος, αλλά και ο εμπλουτισμός των πολιτιστικών προγραμμάτων των Δήμων με διαδημοτικές εκδηλώσεις τόνωσης και προβολής της πολιτιστικής ταυτότητας των πόλεων.

Η υποδοχή των συνέδρων έγινε από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργο Πατούλη. Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – τέως Πρύτανης ΕΚΠΑ κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Σωματείου «Διάζωμα» , πρώην Υπουργός κ. Στ. Μπένος, η κ. κ.α.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου έγινε παρουσίαση μουσικού αφιερώματος για τα 90 χρόνια των δύο μεγάλων Ελλήνων συνθετών Μάνου Χατζιδάκη και Μίκη Θεοδωράκη από την Brillante Classic Orchestra του Δημοτικού Ωδείου Πεύκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.