Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Από το RADIO 936

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ!!! Κλείνουν το Γυμναστήριο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας και πετούν έξω από την αίθουσα 140 παιδιά, 97 μαθητές του ίδιου του Γυμνασίου και του Λυκείου Κυπαρισσίας, καθώς και 43 μαθητές των Δημοτικών (140 σύνολον), οι οποίοι αθλούνται συστηματικώς και καθημερινώς τις απογευματινές ώρες, από 4 μ.μ.ως 8.30 μ.μ. μέσα ......

από τους Αθλητικούς Συλλόγους της πόλης μας:
ΝΟΚΥ, ΑΟΚ, Ηρακλής, Δίων ο Κυπαρισσεύς, ΠΑΟ Καλονερού, αλλά και μέσα από τα προγράμματα του Δωρεάν Μαζικού Αθλητισμού του Υπουργείου Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, τα οποία υλοποιεί εντελώς Δωρεάν ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, εδώ και χρόνια, με τον Φορέα του αθλητισμού.

Κλείνουν το ιστορικό Γυμναστήριο της πόλης μας, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας και άριστης συνεργασίας όλων των προηγούμενων διευθυντών του Γυμνασίου Κυπαρισσίας με τους Αθλητικούς συλλόγους και φορείς της πόλης μας, με τον τότε Δήμο Κυπαρισσίας, τώρα Τριφυλίας, και με την τοπική κοινωνία.
Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον νέο Διευθυντή του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, ο οποίος ανέλαβε την Διεύθυνση του σχολείου τον Αύγουστο του 2015, καθώς και τον Διευθυντή του Λυκείου Κυπαρισσίας και τον Πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής. Αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι, για αυτή την αρνητική εξέλιξη, η οποία στρέφεται κατά του Αθλητισμού και της νέας γενιάς. Στρέφεται κατά της πόλης μας, αλλά και κατά των ίδιων των μαθητών, τους οποίους αποκλείουν από τις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου και τους πετούν στην κυριολεξία έξω από το σχολείο.

Τους κλείνουν την πόρτα, με το αστείο και συνάμα προκλητικό επιχείρημα, ότι η αίθουσα του Γυμναστηρίου είναι αποκλειστικά δική τους, δηλαδή του Γυμνασίου, για δική τους και μόνο αποκλειστική εσωτερική χρήση και για κανέναν άλλον. Ούτε για τα προγράμματα του Δήμου, ούτε για τους αθλητικούς συλλόγους, ούτε για τους αθλούμενους μαθητές. Παραβλέπουν όμως την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία θέλει τα σχολεία ανοιχτά στους Δήμους και την κοινωνία (Νόμοι από το 1998- 2001, 2003-2006, και 2010-2012). Κρύβονται πίσω από ένα παλιό Νόμο του 1980, ο οποίος δεν ισχύει, εδώ και χρόνια, και δεν έχει καμμία σχέση με την σημερινή πραγματικότητα.

Για να αποφύγουν δε, τις αντιδράσεις και την κατακραυγή του κόσμου και της νεολαίας, αλλά και τις ευθύνες τους για αυτή την μεθόδευση, τι κάνουν; Παραπληροφορούν και παραπλανούν συστηματικά το Δήμο Τριφυλίας, τους φορείς της πόλης μας και τον κόσμο, με διάφορες κουτοπονηριές, λέγοντάς τους ότι εμείς δεν διώχνουμε κανέναν από το Γυμναστήριο. Απλώς απομακρύνουμε από την αίθουσα του Γυμναστηρίου τα όργανα της γυμναστικής. Τα όργανα απομακρύνουμε, όχι τους μαθητές.
Χωρίς όμως, αυτά τα απαραίτητα όργανα άσκησης και Γυμναστικής, δεν υπάρχει Γυμναστήριο. Δεν υφίσταται Γυμναστήριο, χωρίς αυτόν τον εξοπλισμό. Μένει μια άδεια αίθουσα με 4 τοίχους, η οποία δεν εξυπηρετεί σε τίποτα το εξειδικευμένο αθλητικό πρόγραμμα των παιδιών. Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο τους κλείνουν την πόρτα, αφού τους παίρνουν τα όργανα για να γυμναστούν. Τελικά ποιον κοροιδεύουν;

Oργή, αγανάκτηση και θλίψη προκαλεί σε όλους αυτή η πρωτάκουστη ενέργεια. Είναι ανάστατοι όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλεως, οι γονείς των παιδιών και τα ίδια τα παιδιά. Η αδικαιολόγητη αυτή ενέργεια των Διευθυντών των σχολείων έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, όχι μόνο στους φορείς, αλλά στους πολίτες και την τοπική κοινωνία. Τα Δ.Σ. των Συλλόγων εκτάκτως συνεδριάζουν για να καταγγείλουν αυτή την εξέλιξη και ζητούν την άμεση παρέμβαση του Δήμου και προσωπικά του κ. Δημάρχου. Ζητούν να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή η σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Γονείς μας παίρνουν τηλέφωνο καθημερινά, για να μας καταγγείλουν τα γεγονότα. Μια μητέρα από την Κυπαρισσία, συγκεκριμένα, μας είπε στο τηλέφωνο: "Είμαι μητέρα ενός μαθητή, ο οποίος είναι υποψήφιος στις Πανελλήνιες εξετάσεις, για στρατιωτικές σχολές. Στο συγκεκριμένο Γυμναστήριο το παιδί μου γυμνάζεται από την Γ Γυμνασίου, σε ειδικό πρόγραμμα για υποψηφίους στρατιωτικών σχολών (μαζί με άλλα 14 παιδιά υποψηφίους), με την άριστη γυμνάστρια του Δήμου Τριφυλίας, κα Αν. Χριστοπούλου. Τώρα που θα το στείλω το παιδί μου να γυμναστεί, για να μπορέσει να μπει στη στρατιωτική σχολή; Mήπως θέλουν κι εδώ ιδιαίτερα μαθήματα με καλοπληρωμένους γυμναστές; Που θα στεγαστεί ο μέχρι τώρα Δωρεάν αθλητισμός του Υπουργείου και του Δήμου μας; Δεν περίμενα μια τέτοια αρνητική εξέλιξη από εκπαιδευτικούς. Κρίμα."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.