Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΤΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΒΥΤΊΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΈΝΟ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΆΤΑ

Μεγάλη μέρα είναι η σημερινή για την Βάλτα Γαργαλιάνων καθώς έφυγε το πρώτο βυτίο ελαιολάδου πιστοποιημένο επίσημα με ΠΟΠ Καλαμάτα στην τιμή των 3,25 ευρώ /κιλό

Σύμφωνα με .....

αποκλειστικό ρεπορτάζ του Φιλιατρά News, το μεσημέρι φορτώθηκαν 28 τόνοι ελαιολάου που προορίζεται για τυποποίηση.
Είναι πραγματικά ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα αυτό που πέτυχε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Βάλτας, για ένα μικρό χωριό να ΠΆΡΕΙ ΕΠΣΗΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ από τον AGROCERT για την παραγωγή ελαιολάδου με Προστατευόμενη Ονομασία Πρόέλευσης καθώς είναι το πρώτο ελαιοτριβεία της Τριφυλίας που είναι επίσημα πιστοποιημένο για παραγωγή ΠΟΠ ελαιολάδου στην Τριφυλία.
Και αυτό έχει την σημσία του καθώς η πιστοποίηση δίνει προστιθέμενη αξία στο προϊόν.

Για αυτήν τη πολύ μεγάλη μέρα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βάλτας κ. Δημήτρης Αντωνόπουλος ο οποίος μαζί με την ομάδα του, πάλεψαν για να πάρουν την πιστοποίηση νιώθουν σήμερα περήφανοι που διώχνουν το πρώτο πιστοποιημένο βυτίο με ελαιόλαδο ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.
ο κ. Αντωνόπουλος μιλώντας αποκλειστικά στο Φιλιατρά News και έκανε λόγο για δικαίωση του συνεταιρισμού και είπε ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν περίπου 200 τόνοι που πληρούν τις προϋποθέσεις για ΠΟΠ πιστοποιημένου ελαιολάδου ενω ήδη πιστοποιημένοι είναι οι 100 τόνοι αυτή την στιγμή και αναμένεται να πιστοποιηθούν και οι υπόλοιποι.
Η πληρωμή στον παραγωγό θα είναι απολύτως τοις μετρητοίς με 3,25 το κιλό όταν το συμβατικό ελαιόλαδο στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων πωλείται με 3 και 3,10 το κιλό.
Ο κ Αντωνόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους παραγωγού που εμπιστεύονται το ελαιοτριβείο της Βάλτας για την παραγωγή του λαδιού του.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις που παραχώρησε επίσης αποκλειστικά στο Φιλιατρά News και ο Αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Γιάννης Πετρόπουλος ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλη μερα του συνεταιρισμού και της ομάδας του Δ.Σ.
Ευχαρίστησε και εκείνος με την σειρά του τους παραγωγούς για την στήριξη τους στον συνεταιρισμό, και τόνισε ότι και εκείνοι με την σειρά τους θα ανταποδώσουν την εμπιστοσύνη στους παραγωγούς με τον καλύτερο τρόπο.

Από έρευνα που κάναμε στον επίσημο κατάλογο του AGROCERT για πιστοποιημένες μονάδες παραγωγής ελαιολάδου στην Τριφυλία, βρήκαμε ΜΟΝΟ την Βάλτα Γαργαλιάνων.
Το παράδειγμα τους ας το ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι ελαιοτριβείς.
Εμείς ευχόμαστε στα παιδιά του συνεταιρισμού Καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες.



Φιλιατρά News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.