Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης: Είναι στα χέρια των Νεοδημοκρατών να τελειώνουμε την πρώτη Κυριακή!

Σε δηλώσεις του στη Βεργίνα Τηλεόραση , στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, 8 ημέρες πριν από τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία ρωτήθηκε στο ενδεχόμενο δεύτρου γύρου, που πολλοί φοβούνται ότι ενδέχεται να βλάψει ακόμη περισσότερο την ήδη πληγωμένη παράταξη.

“Είναι στα χέρια .....

των νεοδημοκρατών να τελειώνουμε την πρώτη Κυριακή”, σημείωσε με νόημα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσωπική του στάση λέγοντας ότι «η παραίτησή μου ήταν δείγμα νεοδημοκρατικού ήθους».

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν παρέλειψε παράλληλα να εκφράσει για ακόμα μία φορά τη διαφωνία του για τον τρόπο που γίνονται οι εκλογές: «Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να εγγυηθεί μια τεχνική διαδικασία. Από το 2009 , είμαι κάθετα αντίθετος με τη συγκεκριμένη διάταξη της διενέργειας εκλογών. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να γίνονται εκλογές χωρίς εκλογικό κατάλογο και εκλογικό σώμα».

Πάντως, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημείωσε πως κατά τη γνώμη του δεν τίθεται θέμα διάσπασης του κόμματος. “Άλλωστε αυτό το εγγυάται η πλατιά βάση της ΝΔ”, τόνισε και πρόσθεσε: «Όποιος και να εκλεγεί θα τον υπηρετήσω».

Εφόσον είναι αυτός ο νέος Πρόεδρος, κάτι που φαίνεται εξαιρετικά πιθανό σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αποκάλυψε πως θα προχωρήσει σε «ένα ανοιχτών οριζόντων Συνέδριο απευθυνόμενος ακόμη και σ αυτούς που δεν ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά έχουν τις γνώσεις ώστε να συνταχθεί το νέο σχέδιο για την Ελλάδα του 2020. Στόχος είναι να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Όχι αυτών που θα μας ψηφίσουν».

«Είμαι πλήρως αντίθετος στην φορολόγηση των αγροτών και θέλω να διευκρινίσω πως η ΝΔ ποτέ δεν ψήφισε κάτι τέτοιο. Εμείς», ξεκαθάρισε ο κ Μεϊμαράκης, «ψηφίσαμε στόχους και χρονοδιάγραμμα. Το πώς υλοποιείται αυτό, είναι ευθύνη της Κυβέρνησης, όχι δική μας».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, ο κ Μεϊμαράκης απάντησε πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα προς συζήτηση. «Δεν μιλάμε για στήριξη αλλά για συνεννόηση. Υπάρχουν ζητήματα στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεννόηση. Για τα σοβαρά εθνικά θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας μας θα πρέπει να βρούμε την Εθνική γραμμή αυτή είναι η κατεύθυνση της Κεντροδεξιάς. Για παράδειγμα για το Προσφυγικό, εμείς είπαμε να γίνουν τα hot spots (κέντρα ταυτοποίησης προσφύγων) να γίνουν στην Τουρκία, αυτό το συζητάμε. Εμείς προτείναμε να υπάρξει επαναπροώθηση μεταναστών και να ευρωπαϊκή πολιτική για την αποτροπή της μαζικής ροής των προσφύγων. Τυγχάνει να έχουμε και Ευρωπαίο Επίτροπο που ήθελε να βοηθήσει σ αυτή την κατεύθυνση, όμως η ελληνική Κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τη βοήθειά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.