Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Φιλιατρά: Αδέσποτα σκυλιά, επιτίθενται σε περαστικούς [ Φωτογραφίες ]

Μπελάς έχουν καταντήσει να γίνουν δύο - τρία αδέσποτα σκυλιά που κάνουν επιθέσεις σε περαστικούς. Είτε αυτός είναι ενήλικος είτε ανήλικος.

Τα δύο πρώτα
Όπως μας έχουν καταγγείλει αρκετοί συμπολίτες μας, τα σκυλιά αυτά έχουν γίνει .....

ο φόβος και ο τρόμος των περαστικών αφού στα ξαφνικά και χωρίς να προκληθούν επιτίθενται σε κόσμο.

Τα πρώτα δύο σκυλιά, είναι στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, και συγκεκριμένα ενα τετράγωνο πιο κάτω από την είσοδο της εκκλησίας.

Πρόκειται για ένα αρσενικό σκυλί μπέζ χρώματος, και ένα θηλυκό χρώματος μαύρο με καφέ.
Ένα από αυτά τα σκυλιά, πριν περίπου 15 με 20 μέρες επιτέθηκε στην διανομέα του ταχυδρομικού πρακτορείου Φιλιατρών Αγγελική Καλογεροπούλου όπου της προκάλεσε τραύμα το οποίο τραύμα -όπως μας είπε ο πατέρας της παθούσης πατήρ Διονύσιος Καλογερόπουλος- περιποιήθηκαν στο Κέντρο Υγείας της πόλης μας.
Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό καθώς όπως μας είπαν τα εν λόγω εικονιζόμενα σκυλιά είναι πολλές φορές επιθετικά με διαφόρους με αποτέλεσμα οι γύρω γείτονες να τρέμουν και την σκιά τους όταν εξέρχονται τη οικίας τους.

Το τρίτο σκυλί

Το τρίτο αδέσποτο σκυλί που σύμφωνα με καταγγελίες έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις -χωρίς ευτυχώς παρατράγουδα- είναι ένα σκυλί χρώματος καφέ, λίγο ψηλό και συχνάζει απέναντι ακριβώς από τα γραφεία της ΔΕΗ.
Το σκυλί αυτό έχει πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις σε περαστικούς σύμφωνα με πληροφορίες και η τελευταίες δυο επιθέσεις έγιναν χθες βράδυ σε δυο συμπολίτες μας.
Ο πρώτος ήταν ο συμπολίτης μας Σπύρος Θεοδωρόπουλος και την ώρα που το φωτογραφίζαμε δεχτήκαμε καταγγελία από γνωστό καταστηματάρχη και την σύζυγο του ότι λίγα λεπτά νωρίτερα ο σύζυγός της δέχτηκε επίθεση την ώρα που επέστρεφε από το κατάστημα του αδελφού του.
Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει με αυτά τα σκυλιά μας είπε τόσο ο κ. Θεοδωρόπουλος όσο και ο έτερος συμπολίτηξς μας.

Περνάμε πεζοί και κινδυνεύουμε να μας δαγκώσουν, τόνισε ο συμπολίτης μας ο κ. Θεοδωρόπουλος. Όποιος και αν είναι ο αρμόδιος να δώσει λύση στο πρόβλημα.
Έξω από την ΔΕΗ το πρωί περνάνε παιδιά για το σχολείο. Τι θα γίνει αν το σκυλί δαγκώσει κανένα παιδί?

Η θέση που έχει το παρόν blog είναι γνωστή και ξεκάθαρη.
Τέτοια σκυλιά που κάνουν επιθέσεις, είτε να περιοριστούν σε κάποιο χώρο, είτε στην έσχατη ανάγκη να τους γίνει ευθανασία.
Μπορεί να ακούγεται πολύ σκληρό το τελευταίο αλλά όσο και αν αγαπάμε τα αδέσποτα -γιατί κάποιοι "πολιτισμένοι" συμπολίτες μας τα κάνανε αδέσποτα- εν τούτοις σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε να βάλουμε την ζωή ενός αδέσποτου σκυλιού με τέτοια συμπεριφορά, πάνω από τον άνθρωπο.
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!!

Ας αναλάβει αυτά τα τρία σκυλιά η Φιλοζωϊκή Καλαμάτας, ή ο Δήμος -που έχει και υποχρέωση- προκειμένου να μην έχουμε αλλά παρατράγουδα με αδέσποτα.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το άρθρο μπορώ να μάθω ποιος το υπογράφει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιθετικο σκυλι ειναι αυτο που χωρις να το ενοχλησεις σε ενοχλει....Σπανια τα σκυλια επιτιθενται απο μονα τους.....το οτι ολα δεν βαζουν την *ουρα στα σκελια* οταν προκληθουν σε κλωτσιες και χτυπηματα και οταν σε βλεπουν σου γαυγιζουν και σε απειλουν δεν τα κανουν επιθετικα.Να ξερετε τα ζωακια εχουν ενστικτο καλυτερο απο των ανθρωπων κυριε που γραφετε το αρθρο.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.