Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Θανάσης Πετράκος: Κάτω τα χέρια από την Ελιά Καλαμάτας

Το ΥΠΑΑΤ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επί 22 χρόνια άφησε απροστάτευτα τα τοπικά ελληνικά προϊόντα που παράγονται στα πλαίσια των συστημάτων ποιότητας ΠΟΠ-ΠΓΕ στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας. Επί 22 χρόνια από τότε που εγκρίθηκαν στην ΕΕ τα συστήματα αυτά παραγωγής στην Ελλάδα το ΥΠΑΑΤ άφησε να οργιάσει η παρατυπία και η κατάχρηση των προστατευομένων ονομασιών προέλευσης.

Θύματα αυτής της .....

Ανανέωση δελτίου ανεργίας ΟΑΕΔ. Βήμα Βήμα η διαδικασία

Δικαίωμα ανανέωσης των δελτίων ανεργίας τους και υποβολής των αιτήσεών τους για τυχόν άλλες παροχές, με ηλεκτρονικό τρόπο θα έχουν στο εξής οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι και οι δικαιούχοι των λοιπών παροχών.

Σύμφωνα με τον .....

Παράταση για την αλλαγή διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου

Άτυπη ουσιαστικά παράταση στην προθεσμία για την αλλαγή των παλαιών διπλωμάτων οδήγησης μοτοποδηλάτου, η οποία λήγει στις 18 Ιανουαρίου, έδωσε ουσιαστικά το υπουργείο Υποδομών, καθώς με έγγραφό του προς την Τροχαία την καλεί για τους προσεχείς μήνες να προβαίνει μόνο σε συστάσεις στους οδηγούς και να μη βεβαιώνει πρόστιμα

Υπολογίζεται ότι .....

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων της Ελεύθερης ΕΡΤ [ 15-1-2015 ]

Περιοδείες και εμφανίσεις της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Στο τηλεοπτικό πολιτικό πάνελ της εκπομπής «Τώρα» με την Άννα Μπουσδούκου στο ΣΚΑΪ συμμετείχε η υποψήφια Βουλευτής Ν. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Παράταξης Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου.

Στη συζήτηση για τις .....

Αναβάθμιση στους δέκτες της Nova

Σε αναβάθμιση (firmware) του δέκτη της NovaBox 831 HD, θα προχωρήσει αρκετά σύντομα η Nova. Η αναβάθμιση σύμφωνα με πληροφορίες θα ανανεώσει την εικόνα του menu interface του δέκτη και θα προσθέσει κάποιες ακόμη δυνατότητες που θα κάνουν την εμπειρία θέασης των καναλιών της Nova απολαυστικότερη.

Παράλληλα, ......

Νεκρό Καλαμάρι γίγας στην Ηλεία [ Κατάκολο ]

Οι χειμερινοί περιπατητές στην παραλία του Κατακόλου, στο ύψος της περιοχής Παναγίτσα, με έκπληξη διαπίστωσαν την ύπαρξη ενός «γιγαντιαίου» καλαμαριού στην ακροθαλασσιά.
Το μεγάλο για τα δεδομένα της περιοχής μας καλαμάρι, τράβηξε το ενδιαφέρον και πολλοί το φωτογράφισαν και εντυπωσιάστηκαν με.....

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΧΑΜΕΝΕΣ

Όταν πριν από δυόμιση χρόνια ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση του τόπου ανέλαβε με εντολή να σταθεροποιήσει τη χώρα, να την κρατήσει στο ευρώ, να φέρει κοινωνική γαλήνη, ισορροπία και να δώσει ελπίδα προοπτικής και ανάπτυξης. Παρά τα όποια λάθη και τις όποιες αδυναμίες, φέραμε αποτελέσματα που δεν τα είχε δει ποτέ η χώρα: Και σε νοικοκύρεμα και σε μεταρρυθμίσεις και σε έργα. Αν θυμάστε, το καλοκαίρι του 2012, η πλατεία Συντάγματος ήταν γεμάτη από σκηνές και φωτιές και τα Χριστούγεννα που πέρασαν ήταν γεμάτη από τουρίστες, γιατί στα δυόμιση αυτά χρόνια καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα. Χτίσαμε βήμα - βήμα, με μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά, την.......

Σε προεκλογικό πυρετό βρίσκεται η Π.Ε. Μεσσηνίας

Σε προεκλογικό πυρετό βρίσκεται η Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την διενέργεια των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Τα εκλογικά συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς, πρωί – απόγευμα, ώστε όλα να είναι έτοιμα εγκαίρως και να γίνει η παράδοση των εκλογικών σάκων στους Δήμους έγκαιρα.
Συγκεκριμένα, έχει.....

ΟΠΕΚΕΠΕ. Πληρώθηκε η ενιαία ενίσχυση 2014

Σε συνέχεια της από 09-01-2015 ενημέρωσης σχετικά με την πληρωμή της εκκαθάρισης της ενιαίας ενίσχυσης 2014 στο νομό Μεσσηνίας ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει ότι, μετά την πραγματοποίηση, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, των προβλεπόμενων ελέγχων που έπονται της πληρωμής της Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2014 και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22-12-2014, προχώρησε στις 15-01-2015 σε νέα πληρωμή ύψους 23 εκατ. ευρώ για 38.864 παραγωγούς στο σύνολο της χώρας.

Ειδικότερα για το νομό Μεσσηνίας η σημερινή πληρωμή .......

Συνέντευξη Χρυσομάλλη στην εκπομπή "Άσε μας πρωί - πρωί..." στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3

Με κωδικούς taxisnet οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ παρουσίασε τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την ανανέωση κάρτας ανεργίας αλλα και τις ηλεκτρονικές αιτήσεις για παροχές όπως και τις βεβαιώσεις. Επίσης ανακοινώθηκε πως το επόμενο διάστημα οι χρήστες θα μπορούν χωρίς κλειδάριθμο απο τον ΟΑΕΔ να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του ενώ πλέον θα γίνεται και με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης του taxisnet. Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για ανανέωση δελτίων Ανεργίας και αιτήσεις για παροχές και βεβαιώσεις

Οι νέες ηλεκτρονικές .....

Πως γίνεται ηλεκτρονικά η ανανέωση κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ

Μέσω της ιστοσελίδας www.oaed.gr, του ΟΑΕΔ θα μπορούν να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι. Η ανανέωση των δελτίων πρέπει να γίνεται μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών πριν ή πέντε ημερών μετά την ημερομηνία υποχρεωτικής ανανέωσης τους.
Δικαίωμα ανανέωσης των δελτίων ανεργίας τους και υποβολής των.....

Οι νέες online υπηρεσίες των ΚΕΠ

«Η ουσιαστική μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση έχει ξεκινήσει από τα ΚΕΠ. Ξεκίνησε, δηλαδή, από τη γειτονιά των 1.060 γραφείων σε όλη την Ελλάδα, με ξεκάθαρο και μετρήσιμο όφελος για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις» επισήμανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα το υπουργείο για τη θεαματική αύξηση της εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω των ΚΕΠ online.

«Εμείς μιλάμε με στοιχεία, .......

Το ΦΕΚ με τα νέα κίνητρα στους οφειλέτες των Ταμείων

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για να πάρει ΦΕΚ, βρίσκεται η απόφαση του υπουργείου Εργασίας, και στη συνέχεια στα Ασφαλιστικά Ταμεία, σχετικά με τα κίνητρα που δίνονται σε όσους είχαν υπαχθεί στην ρύθμιση της «Νέας Αρχής» για να επιλέξουν αν θα παραμείνουν σε αυτή ή εάν θα μεταφερθούν στη νέα ρύθμιση, των 72 ή 100 δόσεων.

Σε κάθε περίπτωση το επιτόκιο επί της κύριας οφειλής, θα ......

Γιατί αποχωρούν ομαδικά από το Facebook;

Οι ομαδικές αποχωρήσεις χρηστών του facebook έχει θορυβήσει τον κατασκευαστή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Σύμφωνα με έρευνα που εκπονήθηκε από το επιστημονικό Cyberpsychology, Behavior and Social Networking, οι χρήστες του Facebook κλείνουν ομαδικά τα προφίλ τους καθώς νιώθουν ότι τους ασκείται ψυχολογική πίεση. Ο λόγος είναι η έλλειψη της ιδιωτικότητας, η εκμετάλλευση των προσωπικών τους δεδομένων, ο διαδικτυακός εθισμός καθώς επίσης και ο ψυχαναγκασμός της συμμετοχής.

Οι χρήστες νιώθουν ότι είναι κουραστικό να απαντούν σε όλα τα ....

Το τηλεοπτικό μήνυμα του Υποψηφίου Βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννη Λαμπρόπουλου

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Ιανουαρίου 2015

Κλίκ στα πρωτοσέλιδα