Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΟΓΑ: Πότε θα δοθούν τα φετινά και τα περσινά οικογενειακά επιδόματα

Για τεχνικούς αλλά και για λόγους έλλειψης ρευστότητας, θα καθυστερήσει τελικά η καταβολή για τα οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΓΑ και θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 3 εως 6 Μαρτίου, αντί για αύριο, 27 Φεβρουαρίου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Φαίνεται πως ........

Τελευταία μέρα αύριο για την 6η Δόση του ΕΝΦΙΑ

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή της έκτης -και τελευταίας- δόσης του ΕΝΦΙΑ από τους υπόχρεους φορολογούμενους ιδιοκτήτες ακινήτων ενώ αναμένεται αύριο να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στις τράπεζες απο τους πολίτες που θα προτρέξουν να εξοφλήσουν τον φόρο την τελευταία στιγμή.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις προθεσμίες που έχει ορίσει η ΓΓΔΕ έως αύριο....

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλώσσομάθειας: Έως 9/3 οι αιτήσεις για τις εξετάσεις Μαΐου 2015

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνετε οτι εως και τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2015.
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 για τα επίπεδα:....

Μειώνεται το πρόστιμο των 10.550 ευρώ για την αδήλωτη εργασία

Ο υπουργός Εργασίας κ. Σκουρλέτης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με θέμα την απλούστευση των διαδικασιών του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση των διαδικασιών ελέγχου και στην .....

Ανοιχτή Επιστολή του Χάρη Παπαδόπουλου, Προέδρου Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών προς Αναπλ. Υπουργό Πολιτισμού Ν. Ξυδάκη και πολιτικούς αρχηγούς.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Όπως σας ενημέρωσα με την από 30 Ιανουαρίου 2015 επιστολή μου, εκκρεμεί ο διορισμός μου για την θέση του Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ύστερα από την πρόταση-απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ως άνω οργανισμού της 27-10-2014.

Ωστόσο μετά από δημοσιεύματα του τύπου και συγκεκριμένα της κας Βένας Γεωργακοπούλου στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 20-2-2015, υπό τον τίτλο «Το Σινεμά σε καλά χέρια», η ίδια μεταξύ των άλλων αναφέρει τα εξής: «Και ερχόμαστε τώρα στα πολύ σοβαρά. Διότι η πρώτη δουλειά του νέου Δ.Σ. .....

Χάνουμε μεγάλο μέρος της εθνικής μας «αφρόκρεμας»!..

Αρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

(Καθώς το θέμα της «μετανάστευσης –αφαίμαξης-εγκεφάλων» ήρθε χτες και σήμερα ξανά στη δημοσιότητα από Διεθνή ΜΜΕ θα σας παρακαλέσω να φιλοξενήσετε και πάλι το παρακάτω κείμενό μου που είχε φιλοξενηθεί στα ελληνικά και διεθνή blogs και ιστοτόπους στις 21 & 22 Ιουλίου του 2014. Στο μεταξύ είχαμε εκλογές και έχουμε τη νέα Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μέσα σε όλα τα άλλα οφείλει να δει προσεκτικά και αυτή την δραματική πραγματικότητα…)

Βρέθηκα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ανάμεσα σε νέους και νέες .....

Νίκος Βούτσης: Καταργείται ο Καλλικράτης

Την κατάργηση του Καλλικράτη προανήγγειλε σήμερα το μεσημέρι μιλώντας σε δημοσιογράφους ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Απαντώντας σε .....