Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Εκοψαν την πρωοχρονιάτικη πίτα τους στον Πυρσό

Την Κυριακή το απόγευμα, στις 10 Ιανουαρίου και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φουρναράκειου Πνευματικού Κέντρου, ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών
«Ο ΠΥΡΣΟΣ», διοργάνωσε εκδήλωση για την καθιερωμένη γιορτή κοπής της πίτας για τη νέα χρονιά.

Με μεγαλύτερη .......

επαναδραστηριοποίηση των χορευτικών τμημάτων παραδοσιακών χορών άρχισε τον Οκτώβριο του 2015, υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κας Σταυρούλας Παπαγεωργίου και η υπεύθυνη παρουσίασε με χαρά δύο από αυτά τα τμήματα:

Το τμήμα των μικρών παιδιών που με τη σημαντική βοήθεια της καθηγήτριας φιλολόγου κας Ματίνας Μιχαλακοπούλου και της Δημοτικής υπαλλήλου κας Σταυρούλας Σταματοπούλου, αναβίωσαν παραδοσιακά Ελληνικά έθιμα, με τις παραδοσιακές τους στολές και ανάλογους παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Το νεανικό τμήμα των παραδοσιακών χορών εντυπωσίασε με την άρτια εμφάνισή του, αλλά και με την ουσιαστική σημειολογική παρέμβαση της κας Ματίνας Μιχαλακοπούλου.

Η συμμετοχή των μελών και φίλων του Συλλόγου, αλλά και των συγγενών των παιδιών ήταν συγκινητική.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ενότητας Φιλιατρών κος Βασίλειος Παπαθεοδοσίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτριος Σαρματζής, κ. Αναστάσιος Πούλος και η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων κα Βιβύ Παντελάκη.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε και ευχαρίστησε, εκ μέρους του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου, ο αντιπρόεδρος κ Παναγιώτης Αποστολόπουλος, που αναφέρθηκε με συντομία στη συμμετοχή του ΠΥΡΣΟΥ επί 60 χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και στην πάγια θέση και στάση του συλλόγου ότι το Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο είναι το ανοιχτό σπίτι όλων όσων υπηρετούν και αγαπούν το πολιτιστικό ιδεώδες.

Κόβοντας την πίτα ο αντιπρόεδρος ευχαρίστησε τους παρόντες και ευχήθηκε υγεία, χαρά, ευτυχία και δημιουργικό το 2016.

Ευχαρίστησε επίσης ιδιαίτερα τα καταστήματα χορηγούς της εκδήλωσης για τις ευγενικές προσφορές τους, τους γονείς των παιδιών και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για τα γλυκά, τα φαγητά και τα ποτά που πλαισίωσαν τον πλούσιο μπουφέ που γεύτηκαν όλοι στο τέλος της εκδήλωσης.

Τέλος η υπεύθυνη των χορευτικών τμημάτων ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τα παιδιά για τη μεγάλη τους προσπάθεια και ευχήθηκε καλή χρονιά με χαρά, χαμόγελο και αισιοδοξία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.