Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ακόμα δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις απαλλοτριώσεων για το Γαργαλιάνοι – Ρωμανού

Θυμηθείτε τι έλεγε ο κ. Μαντάς στις 3 Οκτωβρίου 2015 για το θέμα των αποζημιώσεων των δικαιούχων του Γαργαλιάνοι - Ρωμανού

«Αναστενάρηδες» κοντεύουν να γίνουν περισσότεροι από 130 δικαιούχοι αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις στο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, οι οποίοι από την περασμένη άνοιξη κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα σχετικά με το πότε θα τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις.
Η ιστορία του .....

πολύπαθου δρόμου, που κατάντησε με πολιτικές – και όχι μόνο – ευθύνες της διοίκησης σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας, είναι γνωστή και ταλανίζει επί χρόνια την ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων και της Τριφυλίας, ενώ έχουν ειπωθεί τόσα και τόσα, που πλέον τα λόγια χάνουν το νόημα και την αξία τους.

Η σοβαρή εκκρεμότητα, ωστόσο, της καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ για τις περιουσίες που τους «πήρε» ο δρόμος, παραμένει, δυστυχώς, ανοιχτή. Δεν τους έχει καταβληθεί ένα ευρώ, παρά τις διαβεβαιώσεις, τις δηλώσεις, τις ευχαριστίες, τα δελτία Τύπου και τη «διαρροή» εγγράφων! Θυμίζουμε ότι, παρά τα όσα λέγονταν από πέρυσι την άνοιξη, μόλις στις 15 Σεπτεμβρίου υπεγράφη η πολυπόθητη απόφαση για διατήρηση της ισχύος της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και «άνοιξε» ο δρόμος για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Οι εκατόν τριάντα δικαιούχοι, οι οποίοι έχουν προβεί σε αλλεπάλληλες συμβολικές κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και σκέπτονται, εάν μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου δεν τους έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις που δικαιούνται, να ξεκινήσουν νέο κύκλο κινητοποιήσεων. Όπως, δε, είπαν στο «Θ», χθες, κάποιοι εξ αυτών, εύχονται και ελπίζουν, πάντως, τις επόμενες μέρες και εβδομάδες να κατατεθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα χρήματα και να τους καταβληθούν αποζημιώσεις. Χρήματα για τα οποία στις 30 Οκτωβρίου σε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφερόταν: «Έληξε η αγωνία των υπολειπόμενων 131 δικαιούχων των απαλλοτριώσεων του οδικού άξονα Ρωμανός – Γαργαλιάνοι, μετά την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη της απόφασης παρακατάθεσης των αποζημιώσεων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι “μετά τις επίμονες, διαρκείς και συντονισμένες ενέργειές μας πετύχαμε να δώσουμε λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα, εξασφαλίζοντας την καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων”». Είκοσι μέρες περίπου αργότερα «κυκλοφόρησε» έγγραφο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, με αριθμ. πρωτ 1485, χωρίς ημερομηνία και με υπογραφές του προέδρου του Δ.Σ. Π.Τ.Α. Πέτρου Τατούλη, του διευθυντή Π.Τ.Α. Γεωργίου Ρουμελιώτη και της εισηγήτριας Σταυρούλας Γιαννοπούλου, με θέμα «Συμπληρωματική εντολή πληρωμής», που αφορά συμπληρωματική παρακατάθεση αποζημιώσεων με βάση τις οριστικές τιμές μονάδος, προς το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών Π.Τ.Α. Περιφέρειας Πελοποννήσου, για πληρωμή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 3.497.327,56 ευρώ

Θαρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.