Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Γιώργος Θεοδωρόπουλος: Το σχολείο είναι ανοικτό στην κοινωνία

Συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα το πρωί οι Διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου Κυπαρισσίας κ.κ. Θεοδωρόπουλος και Αντωνόπουλος αντίστοιχα σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει με την γυμναστική που κάνουν σύλλογοι της Κυπαρισσίας αλλά και του Δήμου στην αίθουσα του Γυμναστηρίου του Γυμνασίου Κυπαρισσίας.
Όπως θα θυμάστε μετά από δημοσίευμα του Radio 936 -το οποίο ......

φιλοξενήσαμε και στο Filiatra News- είχε γραφτεί ότι Κλείνουν το ιστορικό Γυμναστήριο, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας και άριστης συνεργασίας όλων των προηγούμενων διευθυντών του Γυμνασίου Κυπαρισσίας με τους Αθλητικούς συλλόγους και φορείς της πόλης μας, με τον τότε Δήμο Κυπαρισσίας, τώρα Τριφυλίας, και με την τοπική κοινωνία.

Σε εκείνο το δημοσίευμα είχε γραφτεί από τον συντάκτη του ότι η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον νέο Διευθυντή του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, ο οποίος ανέλαβε την Διεύθυνση του σχολείου τον Αύγουστο του 2015, καθώς και τον Διευθυντή του Λυκείου Κυπαρισσίας και τον Πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής.
Μπορείτε να δείτε το εν λόγω δημοσίευμα πατώντας εδώ

Στην εξέλιξη του θέματος είχε γίνει μια σύσκεψη στον Δήμο όπου ο Δήμαρχος κ. Κατσίβελας βρήκε την πιο δίκαιη λύση για όλους προτείνοντας να γίνουν επιδιορθώσεις στην αίθουσα με έξοδα του δήμου, να χωριστεί η αίθουσα σε δυο μέρη και το ένα μέρος να δωθεί στα παιδιά της σχολικής κοινότητας και στην άλλη μισή να μπουν τα όργανα που είναι καλά και όσα είναι ακατάλληλα να βγουν και να αντικατασταθούν και την χρήση της αίθουσας να την έχει ο δήμος και οι σύλλογοι.
Η απόφαση αυτή βρήκε σύμφωνους όλους τους συλλόγους οι οποίοι με επιστολή τους χθες ευχαρίστησαν τον κ. Κατσίβελα για την λύση που έδωσε.
Όμως από την σχολική κοινότητα αυτοπροτάθηκε η παραχώρηση μιας αίθουσας που είναι μετά το γυμναστήριο (ανατολικά) σε χώρο ξεχωριστό από το Γυμναστήριο κι ο Δήμος μη γνωρίζοντας περί τίνος ακριβώς πρόκειται, αρχικώς δέχτηκε.
Όμως εμείς κάνοντας χθες όλη την ημέρα ρεπορτάζ και ερχόμενοι σε επαφή με πολλές πηγές μάθαμε και αποκαλύψαμε ότι ο χώρος που προτείνει το σχολείο να δώσει στον δήμο και τους Συλλόγους είναι χαρακτηρισμένος ακατάλληλος επικίνδυνος και κατεδαφιστέος από το 2007 από μηχανικούς ου δήμου και της τότε Νομαρχίας Μεσσηνίας.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση που λάβαμε χθές από τον κ. Φωτεινό και στην οποία όλοι οι συλλογοι ευχαριστούν τον δήμαρχο για την λύση που αρχικώ πρότεινε, οι διευθυντές του Λυκείου και του Γυμνασίου έδειξαν να συμπλέουν με τα /όσα έγρααν στην ανακοίνωση των συλλόγων και μάλιστα μας έστειλαν και γραπτώς την συμφωνία τους η οποία αναφέρει:

Ως Σχολική Κοινότητα Γυμνασίου Κυπαρισσίας, συμφωνούμε απόλυτα με την ανακοίνωση των ΑΟΚ, ΗΡΑΚΛΗ, ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΝΟΚΥ, ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΟΚ που έγινε στις 19-01-2016 και αναφέρει:

Η αίθουσα του κλειστού Γυμναστηρίου του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, ανήκει σε όλους τους μαθητές μας, στον αθλητισμό και στις αθλητικές δραστηριότητες της νέας γενιάς μας και των αθλητικών συλλόγων της πόλης μας.

Η αίθουσα αυτή προσφέρεται στους μαθητές το πρωί για το μάθημα της γυμναστικής και το απόγευμα στους ίδιους μαθητές που κάνουν αθλητισμό (στίβο, ναυταθλητισμό, ποδόσφαιρο, βόλεϊ και μπάσκετ) και πρωταθλητισμό και τιμούν την πόλη μας σε εθνικές ομάδες και διεθνή meeting.
Δηλαδή τόσο καιρό συζητάμε για τα αυτονόητα, να πάνε και οι μαθητές να κάνουν μάθημα στην αίθουσα τους, στο χώρο τους.


Για το θέμα έδωσαν σήμερα συνέντευξη τύπου οι δυο διευθυντές του σχολικού συγκροτήματος οι οποίοι τόνισαν προ κάθε κατεύθυνση ότι το σχολείο είναι ανοικτό στη κοινωνία και τους συλλόγους.

Θέση μας είναι ο χώρος να ανακαινιστεί, να δοθεί προς χρήση στους μαθητές της σχολικής μονάδας και μετά όποιος σύλλογος θέλει να κάνει χρήση του σχολείου θα κάνουν την δήλωση τους στο σχολείο το οποίο είναι ανοικτό και από εκεί και μετά εφόσον εγκριθεί από την σχολική επιτροπή να γίνει χρήση του χώρου πάντα υπό τους κανόνες του σχολείου και την σχολική νομοθεσία.

Σε ερώτηση μας αν ο χώρος που πρόκειται να παραχωρηθεί είναι αυτός που εικονίζεται στις φωτογραφίες που σας έχουμε στο Video ο κ. Θεοδωρόπουλος απάντησε καταφατικά αλλά δυστυχώς για τον κ. Διευθυντή ο χώρος που προτίθενται να παραχωρήσουν στον Δήμο κι τους συλλόγους έχει χαρακτηριστεί από το 2007 με απόφαση των μηχανικών του Δήμου Κυπαρισσίας και της τότε Νομαρχίας Μεσσηνίας ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΣ ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΟΣ και για τον λόγο αυτό σφραγίστηκε.

Αλλα επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δείτε την συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι δυο διευθυντές του σχολικού συγκροτήματος.

Εμείς τους ευχαριστούμε που δέχτηκαν να μιλήσουν στο Filiatra News και που έδωσαν και την δική τους άποψη στο θέμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.