Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Απορρίπτουν τις διατάξεις του ασφαλιστικού οι Μηχανικοί της Τριφυλίας


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών ελευθέρων επαγγελματιών Τριφυλίας απορρίπτει ως βαθειά αντιλαϊκές και ισοπεδωτικές τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο προτεινόμενο νομοσχέδιο και αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές και τις συντάξεις των μηχανικών.

Οι «εισφορές» των εν’ ενεργεία μηχανικών όπως και όλων .....

των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, καθορίζονται σε «αστρονομικό ύψος» που αντιστοιχεί στο 38,45 % του δηλούμενου εισοδήματος (ΚΣ 20% + υγεία 6,95% + Επικ 7,5% + εφαπ 4%= 38,45%) και όχι στο 20% του δηλούμενου εισοδήματος (αφορά μόνο την ΚΣ), όπως εντέχνως παρουσιάζεται από την κυβέρνηση και τα συστημικά Μ.Μ.Ε. Στο ποσό αυτό εάν προσθέσουμε τη φορολογία 29% από το πρώτο ευρώ, το συνολικό ποσό του δηλούμενου εισοδήματος που «πηγαίνει» στο κράτος αντιστοιχεί στο 67,45%. Από το υπόλοιπο 32,55% του δηλούμενου εισοδήματος που μένει πρέπει να αφαιρέσουμε την προκαταβολή φόρου στο 100%, την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ και τόσους άλλους φόρους που πληρώνουμε.

Ρωτάμε την κυβέρνηση και τον κοντοχωριανό μας αρμόδιο υπουργό εργασίας κ. Κατρούγκαλο, εμείς και οικογένειές μας με τι εισόδημα θα ζήσουμε; Τους απασχόλησε καθόλου αυτό το ερώτημα;
Για όσους μηχανικούς από εδώ και πέρα προβλέπεται να συνταξιοδοτηθούν, οι περικοπές με τις ρυθμίσεις του προτεινόμενου νομοσχέδιου της κύριας σύνταξης για 35 χρόνια και για 40 χρόνια ανέρχονται σε 28% και 30,5% αντίστοιχα, χωρίς να γνωρίζουμε εάν θα καταβληθεί και σε τι ποσοστό, η σύνταξη του Ειδικού Λογαριασμού για την οποία χρόνια πληρώναμε εισφορές.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών ελευθέρων επαγγελματιών Τριφυλίας εκτιμά ότι η εφαρμογή των μέτρων αυτών ουσιαστικά ισοδυναμεί με δήμευση του εισοδήματός μας, όσο μας έχει απομείνει μετά από 6 χρόνια μνημονιακών μέτρων και θα οδηγήσει στην ανεργία και το περιθώριο τη μεγάλη μάζα των αυτοαπασχολούμενων μηχανικών, των επιστημόνων και όλων των άλλων επαγγελματιών που αποτελούν μεγάλο τμήμα του παραγωγικού δυναμικού της οικονομίας, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για τη μονοπώληση των κατασκευών, των υπηρεσιών, του εμπορίου και της αγροτικής παραγωγής από τις ξένες πολυεθνικές οι οποίες θα αντλούν «φτηνό ειδικευμένο» εργατικό δυναμικό από τους εξαθλιωμένους άνεργους.
Το προτεινόμενο νομοσχέδιο αποτελεί συνολική επίθεση για τη διάλυση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, την αποδιοργάνωση και τη μαζική φτωχοποίηση της κοινωνίας και γι αυτό ενωμένα και μαζικά από όλα τα κοινωνικά στρώματα πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Με βάση τα παραπάνω ο Σύλλογος Μηχανικών Τριφυλίας

1. Αποφασίζει να καλέσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των μελών του μηχανικών της Τριφυλίας τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στις 11 π.μ. στην Πολεοδομία Κυπαρισσίας. Καλεί όλους τους φορείς των μηχανικών της Μεσσηνίας να αναλάβουν ενωτικές πρωτοβουλίες για την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
2.Απευθύνει ενωτικό κάλεσμα στους επιστημονικούς συλλόγους, στους επαγγελματικούς φορείς, στους αγροτικούς συλλόγους, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Τριφυλίας για συμπόρευση και κοινό αγώνα για να αποτραπεί η ψήφιση του νομοσχεδίου.
2. Ζητά από τα μέλη του μηχανικούς της Τριφυλίας να είναι σε ετοιμότητα για τις κινητοποιήσεις που με τους άλλους συλλόγους θα συναποφασίσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.