Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Σύγκρουση αγροτών με ΜΑΤ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Απόβαση στο Σύνταγμα

Συγκρούσεις αγροτών από την Κρήτη με δυνάμεις των ΜΑΤ σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αιτία αποτέλεσε η άρνηση των αστυνομικών να τους αφήσουν να φτάσουν μέχρι τα σκαλιά του υπουργείου.

Εξαγριωμένοι οι ......

αγρότες άρχισαν να πετάνε πέτρες κατά των ΜΑΤ, ενώ έσπασαν και τζάμια του υπουργείου.

Στο μεταξύ σκηνές απείρου κάλλους σημειώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη, όταν αγρότες κυνήγησαν αστυνομικούς, επειδή δεν άφησαν να περάσει ένα αγροτικό.

Στη συνέχεια οι αγρότες πέταξαν καπνογόνα, ντομάτες και τα άλλα λαχανικά που βρίσκονταν στο αγροτικό στα ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στα τζάμια του υπουργείου.

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση τους στην κινητοποίηση των αγροτών εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος και η ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 11 το πρωί του Σαββάτου το ΠΑΜΕ διοργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια και η ΑΔΕΔΥ θα δώσει το παρόν στην πλατεία Συντάγματος.

Εν τω μεταξύ σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία. Με τα έως τώρα δεδομένα το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει δράσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ για την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.
Η πρώτη ζώνη ελέγχου, είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.α.) και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα.

Την ίδια ώρα, από τις άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας θα ελέγχεται η κίνηση των τρακτέρ, που τυχόν θα επιχειρήσουν να κατευθυνθούν στην Αττική, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία στα εθνικά δίκτυα.

Σημειώνεται ότι οι εντολές είναι να μην υπάρξουν συγκρούσεις, γι’ αυτό στην πρώτη ζώνη τον κύριο λόγο θα έχει η Τροχαία, ενώ τα ΜΑΤ θα είναι σε επιφυλακή, περισσότερο στο κέντρο της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.