Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΦΙΛΙΑΤΡΑ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η 3η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Την 1η Φεβρουαρίου 2016, μετά από συνεννόηση με τον Γυμνασιάρχη κύριο Νίκο Αθανασόπουλο, επισκεφθήκαμε το Γυμνάσιο Φιλιατρών - που και στο παρελθόν μας είχε φιλοξενήσει - για να παρουσιαστεί στους μαθητές το βιβλίο «Ο Κουρσάρος της Πρώτης».

Στο τέλος της ....

παρουσίασης, η καθηγήτρια κυρία Ελένη Δημητροπούλου πρότεινε αν υπάρχουν μερικά βιβλία να δοθούν για να διαβάζουν οι μαθητές τον ελεύθερο χρόνο τους. Από την πλευρά μας έγινε «αντιπρόταση» για μια καμπάνια με τίτλο: «Στείλε ένα βιβλίο στη Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Φιλιατρών». Τελικά η καμπάνια υπήρξε επιτυχής και το Σάββατο 19η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε και η 2η παράδοση των βιβλίων.

Μαζί με την 1η παράδοση παραδόθηκαν συνολικά 700 βιβλία. Επειδή όμως υπάρχουν και άλλοι φίλοι και εκδοτικοί οίκοι που μας ενημέρωσαν πως επιθυμούν να στηρίξουν τη Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Φιλιατρών, θα πραγματοποιηθεί και 3η παράδοση σε λίγες ημέρες. Ο στόχος μας είναι τα 1.000 βιβλία.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εκδοτικούς οίκους και τους φίλους που μας στήριξαν στην προσπάθεια αυτή και για καθαρά δεοντολογικούς λόγους, δημοσιεύουμε το τελευταίο δελτίο παράδοσης παραλαβής, καθώς και τα ονόματα των δωρητών. Αυτό αποτελούσε αρχική μας δέσμευση ώστε να γνωρίζει ο καθένας εκ των δωρητών την τελική κατάληξη των βιβλίων.

Μια ευχάριστη νότα κατά την Σαββατιάτικη παράδοση ήταν και η «αλληλεγγύη» στο κουβάλημα του σκηνοθέτη και ηθοποιού κυρίου Λάμπρου Τσάγκα και της μικρής του κόρης Δημητρούλας, με την ευκαιρία της καθόδου του στην Κυπαρισσία, για την εκδήλωση στη μνήμη του Κωνσταντίνου Καβάφη που διοργάνωσε ο Δήμος Τριφυλίας.

Τους ευχαριστώ όλους, Γρηγόρης Χαλιακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.