Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Εράνη: Ζήτησαν την στήριξη του Τοπικού Συμβουλίου για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στα Φιλιατρά. [ Video ]

Την στήριξη του τοπικού συμβουλίου Φιλιατρών για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στην πόλη μας ζήτησε χθες βράδυ απ όλα τα μέλη των Φιλιατρών η ομάδα της Εράνης και συγκεκριμένα το τμήμα Basket.

Η ενημέρωση που ......

παρείχε στο σώμα ο υπεύθυνος του τμήματος Γιώργος Γριβοκωστόπουλος τόνισε ότι οι Αθλητικές εγκαταστάσεις στα Φιλιατρά είναι ανύπαρκτες καθώς όπως είπε δεν υπάρχει ένα γήπεδο για να αθληθούν τα παιδιά. Και αυτό που υπάρχει είναι σαν να μην υπάρχει.
Κατηγόρησε τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας Γιώργο Γκόνη για προκλητική συμπεριφορά,

Για το γήπεδο Ολυμπιακών προδιαγραφών είπε ότι είναι πακέτο εκατομμυρίων πεταμένο και γήπεδο που έχει γίνει χώρος λατρείας των Μωαμεθανών για αρχή και τέλος του Ραμαζανιού.
Για το ξερό γήπεδο με την επωνυμία Γεώργιος Αθανασόπουλος είπε ότι με απόφαση του πρώην Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια παραχωρήθηκε παράνομα για στέγαση σε μουλάρια και άλογα του Ιππικού Ομίλου Τριφυλίας.

Αναφέρθηκε σε όλο το ιστορικό των προσπαθειών που έχει κάνει για το θέμα λέγοντας ότι το 1998 που έφερε τον τότε πρόεδρο της FIBA Γιώργο Βασιλακόπουλο ο οποίος είχε εγκρίνει την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου υπόθεση η οποία δεν προχώρησε.

Το 2001 στην μακέτα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που ήταν να γίνουν στον χώρο του νέου γηπέδου κόπηκαν όλα και έγινε μόνο αυτό το γήπεδο το οποίο έμεινε μισό.
Ήταν να γίνει ίδιο με το Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας.

Το 2010 με το σχέδιο Ορφανού δημοπρατήθηκαν 87 κλειστά γυμναστήρια σε όλη την Ελλάδα. Ο τότε Δήμαρχος Άλκης Ξύγκας είχε επικοινωνία με τον Δημήτρη Καφαντάρη Υπεύθυνο Αθλητισμού της Νομαρχίας Μεσσηνίας και υποτίθεται ότι προχωρούσε. Αλλά δεν προχώρησε.
Από τα 87 γήπεδα πάρθηκαν μόνο τα 27 ενώ τα υπόλοιπα 60 έμειναν αδιάθετα.

Το 2010 ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και πρόεδρος της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου κ. Κουτραφούρης Ιωάννη όπου συζήτησε με τον Κ. Ξύγκα και ρώτησε πόσα χρήματα διαθέτει ο δήμος για την κατασκευή του γυμναστηρίου και συμφωνήθηκε το ποσό των 80.000 ευρώ.
Η Τεχνική Υπηρεσία δεν γνώριζε Ιαλικά και δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν και στα Αγγλικά με την εταιρία που θα αναλάμβανε το έργο, βρέθηκε ο τρόπος να γίνει η επικοινωνία με την εταιρία και συμφωνήσαμε στο ποσό των 80.000 ευρώ.
Η πρόταση από την εταιρία έφτασε στον Δήμο για 80.000 ευρώ αλλά τα χρήματα δεν υπήρχαν καθώς χρειάστηκαν για κάποιο άλλο σκοπό.

Το 2014 σε επίσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την Αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου είχαμε βρει ένα κομμάτι του ΕΣΠΑ για την κατασκευή ενός βιοκλιματικού γηπέδου απόλυτα χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και απόμεινε να δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο μια απόφαση παραχώρησης χώρου και φωτοτυπία του τοπογραφικού.
Η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε ποτέ από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο προϊστάμενος τη Τεχνικής υπηρεσίας κ. Γκόνης απάντησε ότι γνωρίζει την ύπαρξη του κωδικού αλλά δεν θα κατατεθεί πρόταση καθώς όπως είπε ο αριθμός των αιτήσεων που έχει κατατεθεί υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό που θα εγκριθούν!!!!!!!!!
Ο κ. Γκόνης παρουσίασε μια αβάσιμη δικαιολογία ότι δεν έχει τα μηχανήματα και την τεχνογνωσία για να συντάξει την μελέτη. Γεγονός που αποδικνύει ότι το έγγραφο που του είχε προσκομιστεί ούτε καν το είχε διαβάσει καθώς το έγγραφο έγραφε πως σε συνεργασία με την περιφέρεια και την κατασκευαστική εταιρία που συνεργάζεται η περιφέρεια θα φτιαχνόταν μια μελέτη και με την υπογραφή θα δίνονταν 180.000 ευρώ για την σύνταξη της μελέτης για να προχωρήσει το γήπεδο αξίας 680.000 ευρω.

Υπάρχουν υπογραφές από 86 συλλόγους για τους οποίους δεν ενδιαφέρθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γριβοκωστόπουλος

Ο κ Γριβοκωστόπουλος κατήγγειλε ότι, ότι αίτημα υπάρχει για τον Δήμαρχο, φτάνει μέχρι έξω από την πόρτα του Δημάρχου. Δεν φτάνει ποτέ στον Δήμαρχο.

Από τα βέλη του κ. Γριβοκωσόπουλου δεν γλύτωσε ούτε ο παραιτηθείς πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου Φιλιατρών Παναγιώτης Φαρμάκης καθώς όπως είπε ο κ. Γιβοκωστόπουλος, ο ίδιος έχει υποβάλλει πολλά αιτήματα με αριθμό πρωτοκόλλου και ζήτησε από το συμβούλιο να ρωτήσουν τον παραιτηθέντα πρώην πλέον πρόεδρο.
Οι σύμβουλοι σύσσωμοι απάντησαν ότι ο τέως πρόεδρος Παναγιώτης Φαρμάκη δεν ενημέρωσε ποτέ το σώμα για τέτοια υπόθεση.

Το τοπικό συμβούλιο αφού δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο πρώην πρόεδρος Παναγιώτης Φαρμάκης δεν είχε ενημερώσει ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ για το θέμα της Εράνης υποσχέθηκε στον κ. Γριβοκωσρόπουλο στήριξη στο αίτημα του και πρότεινε να γίνουν οι απαραίτητες επαφές με όλους προκειμένου να ξεκολλήσει επιτέλους η υπόθεση με το πολυπόθητο κλειστό γυμναστήριο

Το video που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.