Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Μέγα πρόκληση: Εξαιρούνται οι βουλευτές από το νέο ασφαλιστικό [ VIDEO ]

Τα πάνω κάτω φέρνει το νέο ληστρικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Αριστερής -κατ επίφασιν- κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ με οριζόντιες μειώσεις συντάξεων μισθλων και πλήγμα για χιλιάδες άλλους ασφαλισμένους.
Ανατροπές σε όλο το ....

φάσμα της κοινωνικής ασφάλισης που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση, που προβλέπει μεταξύ άλλων μειώσεις σε συντάξεις, περικοπές σε εφάπαξ και μερίσματα και αυξήσεις εισφορών.

Ωστόσο, το γεγονός ότι κάποιες κοινωνικές ομάδες φαίνεται πως εξαιρούνται από το «μαχαίρι» που επιφυλάσσει το νέο ασφαλιστικό έχει προκαλέσει αντιδράσεις.
Από τους ενιαίους κανόνες του ασφαλιστικού εξαιρούνται βουλευτές που είχαν εκλεγεί μέχρι το 2012 και δικαιούνται να πάρουν σύνταξη, καθώς και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες.

Κληθείς να σχολιάσει την συγκεκριμένη εξαίρεση ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σημείωσε πως «το νομοσχέδιο δεν ρυθμίζει τις συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Κατρούγκαλος επεσήμανε πως με το νέο ασφαλιστικό «όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση, από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι. Όλες οι ανταποδοτικές συντάξεις, από εδώ και πέρα πάνε σε έναν ενιαίο φορέα. Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μένουν οι συντάξεις που είχαν δοθεί χωρίς να υπάρχουν εισφορές, όπως όταν κάποιος πεθάνει από τρομοκρατική επίθεση, οι τιμητικές των καλλιτεχνών και οι βουλευτικές συντάξεις πριν από το 2012».

«Δεν είναι ευνοϊκό το καθεστώς και κανείς δεν εξαιρείται, παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν το 2012», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας προσθέτοντας πως «οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ’ απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το νομοσχέδιο».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η συνταξιοδοτική δαπάνη είναι μικρότερη για το μέλλον κατά 1% του ΑΕΠ και μοιράζεται η μικρότερη πίτα με δικαιότερο τρόπο, ενώ στόχος είναι να προστατευθούν οι αδύναμοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και αυτοί που έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης. Όπως, μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε «θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα».

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ τόνισε πως «δεν αμφισβητεί μόνο αυτά που θα κάνουμε στο μέλλον αλλά και αυτά που έχουμε πράξει μέχρι τώρα». Όμως όπως υπογράμμισε «όλα θα φανούν την Πέμπτη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Eurostat».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.