Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας προανήγγειλε τον θάνατο του Αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών. Ξέρει άραγε τι του γίνεται?

Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορούν να προκαλέσουν οι δηλώσεις του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα που έγιναν στην Κυπαρισσία με την ευκαιρία του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ....

ο Πέτρος Κωνσταντινέας προανήγγειλε τον "θάνατο" του Αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών με απαξιωτικές εκφράσεις για το τμήμα και κατ' επέκτασιν για τους σκληρά εργαζόμενους αστυνομικούς που υπηρετούν σε αυτό λέγοντας ότι «εγώ δε θεωρώ φύλαξη τα τύποις Α.Τ. να φυλάνε τα ντουβάρια, π.χ. στα Φιλιατρά αν πάρετε για ένα περιστατικό, δεν μπορεί να φύγει περιπολικό και να πάει και φυλάνε το Τμήμα.»

κ. Κωνσταντινέα θα έπρεπε να είστε λίγο περισσότερο προσεκτικός όταν αναφέρεστε στους αστυνομικούς που υπηρετούν στο ΑΤ Φιλιατρών και να μιλάτε γι αυτούς με περισσότερο σεβασμό.
Οι άνθρωποι αυτοί -αν δεν γνωρίζετε- εργάζονται πάρα πολλές φορές περισσότερο από το κανονικό τους ωράριο εργασίας και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ (Υπερωρίες)
Δυστυχώς ΟΛΟΙ -για να μην είμαι άδικος με το κόμμα σας,- δεν φρόντισαν να ενισχύσουν το τμήμα με αστυνομικούς που θα περιπολούν σε μια πόλη με χιλιάδες αλλοδαπούς κατά κύριο λόγο μέθυσους και σε αρκετές περιπτώσεις με παραβατική συμπεριφορά.
Αλλα εσείς -οι του ΣΥΡΙΖΑ- αν και Αριστεροί που πριν γίνετε εξουσία στηλιτεύατε όλα αυτά τα "κακώς κείμενα" και φωνάζατε τότε ότι η Δεξιά διαλύει την χώρα δεν φροντίσατε να ενισχύσετε τα αστυνομικά τμήματα πρωτίστως εκεί που υπάρχει πρόβλημα αλλα ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ τα αφήσατε στην τύχη τους.
Φροντίσατε όμως να ξανά ανοίξετε την ΕΡΤ -και καλά κάνατε- προσλαμβάνοντας ξανά ΟΛΟΥΣ τους υπεράριθμους εργαζόμενους αντί για μία ορθολογική Διαχείριση προσλήψεων με βάση τις πραγματικός ανάγκες σε προσωπικό για την λειτουργία της Κρατικής Τηλεόρασης.
Που να μείνουν λεφτά για προσλήψεις αστυνομικών.....

Τα Φιλιατρά κ. Κωνσταντινέα αποτελούνται ΔΥΣΤΥΧΩΣ από υπερβολικό αριθμό Λαθρομεταναστών που είναι πάνω του 20% του πληθυσμού και αν είναι αληθινό ότι στα σχεδία της Κυβέρνησης της στην οποία συμμετέχετε σκέφτονται να φέρουν εδώ και τους δήθεν πρόσφυγες που στην ουσία είναι και αυτοί Λαθρομετανάστες καταλαβαίνετε ότι η ενίσχυση και η στελέχωση με οργανικές θέσεις του Αστυνομικού τμήματος των Φιλιατρών όπως και η εγκατάσταση τμήματος ΟΠΚΕ και η δημιουργία τμήματος Αλλοδαπών είναι απολύτως επιβεβλημένη.
Όχι να κλείσει το τμήμα.

Ειδικά για το θέμα με τους αλλοδαπούς ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατρών (πρό Καλλικράτη) ο Αλκης Ξύγκας, είχε ζητήσει με δυο επιστολές του από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενίσχυση του Αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών με προσωπικό καθώς και την δημιουργία τμήματος αλλοδαπών στα Φιλιατρά λόγω της μεγάλης παρουσίας ξένων στον Δήμο.
Στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία και της τότε αντιπολίτευσης ο κ. Ξύγκας είχε φέρει και τον Αστυνομικό Διευθυντή Καλαμάτας ο οποίος είχε υποσχεθεί παρουσία του τότε Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών ότι θα γίνει εδώ αστυνομικό τμήμα που θα εξειδικεύεται στους αλλοδαπούς.
Τα σχετικά έγγραφα είναι στην διάθεση μας.

Αντί να προβαίνετε κ. Κωνστασντινέα σε βαρύγδουπες δηλώσεις που στρέφονται στην ουσία εναντίον των Φιλιατρών καλό θα ήταν αν δεν γνωρίζετε -που είναι απολύτως σίγουρο ότι δεν γνωρίζετε- να ενημερωθείτε, να δείτε με τα μάτια σας την κατάσταση που επικρατεί, να ζητήσετε στοιχεία για την παραβατικότητα που υπάρχει στα Φιλιατρά και τι κινήσεις έχουν γίνει από τους τοπικούς άρχοντες και μετά να εκφράζετε άποψη και να μιλάτε απαξιωτικά για τους σκληρά εργαζόμενους αστυνομικούς που..... φυλάνε ντουβάρια όπως δηλώσατε.
Την παραβατικότητα την έχετε βιώσει κι εσείς ο ίδιος κ. Κωνσταντινέα με την βόμβα που είχαν βάλει στον φούρνο σας στην Καλαμάτα. Ή μήπως το ξεχάσατε?

Καλό θα ήταν κ. Κωνστασντινέα να έρθετε εδώ στα Φιλιατρά -εκτός και αν φοβάστε- να συναντηθείτε με φορείς της πόλης, να μιλήσετε με πρώην δημάρχους των Φιλιατρών (Γκότση, Σωτηρόπουλο, Ξύγκα) να μιλήσετε με τον πρώην Δήμαρχο Τριφυλίας τον κ. Κόλλια, τον νυν Δήμαρχο τον κ. Κατσίβελα να σας ενημερώσουν λεπτομερώς για το τι συμβαίνει, να δείτε μόνος σας την επικρατούσα κατάσταση και μετά αφού έχετε σχηματίσει προσωπική άποψη -που σίγουρα θα αναθεωρήσει την υπάρχουσα και φυσικά την απαράδεκτη δήλωση σας- να εκφράσετε άποψη.
Αλλα έχοντας δει με τα μάτια σας πράγματα.
Όχι με ασκήσεις επί χάρτου και κούφιες θεωρίες.
Ιδού η Ρόδος Ιδού και το πήδημα κ. Κωνσταντινέα. Και δεν αναφέρομαι στο χωριό Πήδημα του δήμου Καλαμάτας.
Εμπρός λοιπόν. Έχετε τα Θάρρος να δείτε κατάματα την πραγματικότητα????
ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ.


3 σχόλια:

  1. Το θέμα του Α.Τ. Φιλιατρών έρχεται ως συνέχεια ενός μεγάλου αριθμού θεμάτων που αντιμετωπίστηκαν με λάθος τρόπο στην πόλη μας. Αυτήν την ώρα δεν είναι γόνιμο και μόνο αρνητικά μπορεί να λειτουργήσει να πιάσουμε τη συζήτηση για το ποιός φταίει περισσότερο ή λιγότερο. Το πρώτο και το τελευταίο που πρέπει να γίνει είναι να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις συνθήκες που διαμορφώνονται. Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται η διοργάνωση άμεσα μιας κλειστής συζήτησης στα Φιλιατρά στην οποία θα συμμετέχουν μόνο Φιλιατρινοί πρώην και νυν αυτοδιοικητικοί καθώς και φορείς της πόλης, ώστε να διαμορφωθεί ένα σαφές πλαίσιο διεκδικήσεων με εναλλακτικά σενάρια. Έχουν υποχρέωση οι πολιτικοί εκπρόσωποι του τόπου μας (παλιοί και νέοι) να συνδιαμορφώσουν ένα όραμα για τα Φιλιατρά, διαφορετικά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνουμε χωριό και ότι άλλο προκύψει.. Ύστερα θα πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος και φυσικά να υπάρχει η ανάλογη υποστήριξη, όπως θα έχει αποφασιστεί. Τώρα το ερώτημα που απομένει είναι ποιός θα πάρει την πρωτοβουλία αυτής της κίνησης. Κατά τη γνώμη μου όποιος προλάβει και δεν έχει σημασία! Ας ξυπνήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.