Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Αυστριακές Προεδρικές Εκλογές: συνέχεια στο θρίλερ;

Αρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Οι πρόσφατες Προεδρικές εκλογές στην Αυστρία ανησύχησαν την Ευρώπη και τον Κόσμο καθώς στον πρώτο γύρο το Ακροδεξιό Αυστριακό Κόμμα Ελευθερίας κατέγραψε σημαντικά ποσοστά και εξελίχθηκαν σε πρωτοφανές θρίλερ όταν οι δύο αντίπαλοι υποψήφιοι συγκέντρωσαν 50% των ψήφων και το παιχνίδι κρίθηκε στις «επιστολικές» ψήφους.

Δεν έκλεισε, μάλλον, εκεί το θέμα!
Χτές προσέφυγε στην Αυστριακή Δικαιοσύνη αμφισβητώντας το ......

αποτέλεσμα των πρόσφατων Προεδρικών Εκλογών στην Αυστρία ο κ Heinz Christian Strache Πρόεδρος στο Αυστριακό Κόμμα Ελευθερίας ο υποψήφιος του οποίου έχασε τις εκλογές με διαφορά 30,863 ψήφων.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 50,3% για τον κ der Van der Bellen που υποστηρίχθηκε από το Κόμμα των Πρασίνων και 49,7% για τον κ Norbert Hoffer που στηρίχθηκε από το Κόμμα Ελευθερίας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα!» δήλωσε στα Αυστριακά και Διεθνή ΜΜΕ ο κ Strache καταθέτοντας στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας του μια αναφορά 150 περίπου σελίδων επισημαίνοντας ότι σημειώθηκαν σοβαρές «παρατυπίες» σε περισσότερα από 90 από τα 117 εκλογικά κέντρα που καταμέτρησαν περισσότερες από 500,000 «επιστολικές» ψήφους.
Σύμφωνα με το Κόμμα Ελευθερίας εντοπίσθηκαν ψηφοδέλτια που κατέθεσαν αλλοδαποί χωρίς να έχουν Αυστριακή υπηκοότητα καθώς και 16χρονοι ψηφοφόροι που δεν έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν!

«Το μέγεθος των παρατυπιών ξεπερνά τον ορισμό του τρομακτικού και για το λόγο αυτό προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη αμφισβητώντας το αποτέλεσμα» δήλωσε στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος Ελευθερίας κ Heinz Christian Strache.
Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας έχει περιθώριο 4 εβδομάδων για να αποφανθεί και εάν εξαντλήσει αυτό το χρονικό περιθώριο η απόφασή του θα γίνει γνωστή μόλις 48 ώρες από την καθορισμένη ημέρα ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος Προέδρου.

Η σύγκρουση στην Αυστρία είχε επίκεντρο:
το μεταναστευτικό, την Οικονομία, το δικαίωμα διαμόρφωσης ΕΘΝΙΚΗΣ πολιτικής κόντρα στις Κεντρικές αποφάσεις της Ε.Ε.
Θέματα που απασχολούν ολάκερη την Ευρωπαϊκή Ένωση…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.