Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Πέτρος Κωνσταντινέας: «Σε Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους Αστυνομικά Τμήματα»

Με δύο αστυνομικά τμήματα, σε Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους, από τέσσερα που έχει σήμερα, και όχι μόνο με ένα όπως ήταν η πρόταση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ., θα μείνει, τελικά, η Τριφυλία, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην Κυπαρισσία, με την ευκαιρία του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, ο βουλευτής ....

Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας!

Ο κ. Κωνσταντινέας, σε σχετικές δηλώσεις του, σημείωσε πως, «έχω ενεργήσει και έχουμε ενεργήσει όλοι, θα μείνουνε το τμήμα της Κυπαρισσίας, το τμήμα της Πύλου και το τμήμα, ενδιάμεσα, των Γαργαλιάνων. Πρέπει να καταλάβουν οι κάτοικοι ότι η αναδιανομή θα τους βοηθήσει και τι θεωρώ μ’ αυτό, για να το ξέρουνε: Εμένα μ’ ενδιαφέρει προσωπικά, σαν Πέτρο Κωνσταντινέα, η φύλαξη του πολίτη, γιατί όπως ξέρετε στις περιοχές υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί και υπάρχουνε φαινόμενα εγκληματικότητας.

Θα ήθελα να πω ό,τι, εγώ δε θεωρώ φύλαξη τα τύποις Α.Τ. να φυλάνε τα ντουβάρια, π.χ. στα Φιλιατρά αν πάρετε για ένα περιστατικό, δεν μπορεί να φύγει περιπολικό και να πάει και φυλάνε το Τμήμα. Εγώ θέλω γεμάτα τμήματα, μικρότερα, ώστε να μπορεί να γίνεται και αστυνόμευση… […] Οι παλιές αναδιανομές, αναδιαρθρώσεις των Τμημάτων γινόντουσαν πρόχειρα και δεν είχαν αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε να συζητήσουμε και με τους τοπικούς φορείς και με τους δημάρχους ώστε να μη γίνει πρόχειρα και να αποτύχει όπως είχε γίνει απ’ την προηγούμενη κυβέρνηση… Πιστεύω ότι, η κοινή λύση, που δεν υπήρχε το Τμήμα στους Γαργαλιάνους (σ.σ. στην πρόταση του σχεδίου αναδιάρθρωσης) και το θεώρησα σωστό να μείνει, θα μείνει.

Ξέρετε, όλοι θέλουν ένα Τμήμα στον τόπο τους. Εμένα δε μ’ ενδιαφέρει να θέλω ένα Τμήμα στον τόπο μου, εμένα μ’ ενδιαφέρει να υπάρχει ασφάλεια στους πολίτες και να μην είναι τύποις τα Τμήματα! Να υπάρχει ουσιαστική αστυνόμευση, δίπλα στον πολίτη σ’ όποιο πρόβλημα. Και σας λέω, αυτή τη στιγμή στο Κοπανάκι ή στα Φιλιατρά αν γίνει περιστατικό δε μπορεί να φύγει αστυνομικός. Η αστυνομική δύναμη λόγω της κρίσεως και των Μνημονίων έχει πέσει.

Η πρόταση της γενικής γραμματείας ήταν ένα στην Κυπαρισσία, ένα στην Πύλο και κατόπιν εισήγησης είναι να μείνει και στους Γαργαλιάνους, να πιάνει το ενδιάμεσο. Δηλαδή, το Τμήμα της Κυπαρισσίας να κοιτάει τα Φιλιατρά, με τη διπλή δύναμη ώστε να μπορεί να γίνεται αστυνόμευση, της Πύλου προς τα κάτω και στο ενδιάμεσο να συγκλίνει των Γαργαλιάνων.

Τώρα πήραμε 250 δόκιμους και πιστεύουμε την καινούργια χρονιά να γίνει καλύτερα…»

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.