Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ανοικτή επιστολή του τ. Δημάρχου Φιλιατρών Αλκη Ξύγκα για την παραμονή του ΑΤ Φιλιατρών

Το καμπανάκι του κινδύνου προς του Βουλευτές Μεσσηνίας κρούει σε ανοικτή του επιστολή ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας αναφορικά με τις δηλώσεις Κωνσταντινέα περί κλεισίματος του ΑΤ Φιλιατών.
Στην επιστολή του ο πρώην Δήμαρχος τονίζει ότι οι αστυνομικοί του τμήματος Φιλιατρών αγωνίζονται κάθε μέρα να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.
Ζητά να μείνει το ΑΤ Φιλιατρών στην .....

θέση του και να υπηρετήσουν σ' αυτό όλοι οι αποσπασμένοι αστυνομικοί που ανήκουν σ αυτό.

Αναλυτικά ο πρώην Δήμαρχος στην επιστολή του αναφέρει:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ …..
ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Φιλιατρά 23-6-2016

Είναι απορίας άξιον το να υπάρχουν άνθρωποι της πολιτείας οι οποίοι πιστεύουν ότι μια πόλη σαν τα Φιλιατρά δεν χρειάζεται αστυνόμευση και ότι μπορεί η αστυνόμευση να γίνεται από πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Εμείς οι Φιλιατρινοί αγαπητοί κύριοι και λέω εμείς γιατί εκπροσωπώ μεγάλο μέρος των κατοίκων της πόλης μου οι οποίοι με ανέδειξαν Δήμαρχο δύο φορές, ζούμε σε μια πόλη με 6-7 χιλιάδες κατοίκους που το καλοκαίρι γίνονται 12 και πάνω και φιλοξενούμε και 2 με 3 χιλιάδες μετανάστες οι οποίοι εργάζονται στην πρωτογενή παραγωγή. Εμείς οι Φιλιατρινοί αγαπάμε τον τόπο μας και διαπιστώνουμε τον τελευταίο καιρό ότι η πολιτεία κάνει τα πάντα για να σβήσει την πόλη από τον χάρτη.

Τον αστυνομικό δεν τον πληρώνουν οι βουλευτές κύριοι βουλευτές, τον πληρώνουν οι φόροι με τους οποίους μας φορτώνετε καθημερινά. Οι φόροι μας πληρώνουν και την προσωπική σας φρουρά η οποία μαθαίνω ότι σας εξασφαλίζει ηρεμία στον ύπνο σας την μετακίνηση σας και την ζωή σας. Πως νοιώσατε αλήθεια κύριε Κωνσταντινέα όταν χάσατε την επαγγελματική σας στέγη από φωτιά. Πιστεύω ότι κι εσείς πληρώνατε τους φόρους σας για να έχετε αστυνόμευση και προστασία. Τώρα που αλλάξατε επίπεδο διαβίωσης ξεχάσατε την τότε αγανάκτηση σας μέσα στην σιγουριά σας. Και έτσι απλά μας ανακοινώνετε ότι το Α.Τ. Φιλιατρών θα κλείσει .

Κάνετε τρομερό λάθος κύριε βουλευτά. Αστυνομικά τμήματα και σταθμοί πρέπει να υπάρχουν και στην τελευταία γειτονιά κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Αυτή πρέπει να γίνει η πάγια θέση σας. Οι αστυνομικοί του τμήματος Φιλιατρών αγωνίζονται κάθε μέρα και γνωρίζω καλά τι σας λέγω, να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους αλλά επειδή είναι λίγοι, οι κλοπές και τα μπουκαρίσματα σε σπίτια στην πόλη είναι αναρίθμητα. Πιστέψτε με αν κλείσει το Τμήμα η παρανομία στην πόλη θα φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Θα θρηνήσουμε θύματα.

Μην γίνεστε ηθικοί αυτουργοί σε εγκλήματα.

Το Α.Τ. Φιλιατρών πρέπει να μείνει στην θέση του και να υπηρετήσουν σ αυτό όλοι οι αποσπασμένοι αστυνομικοί που ανήκουν σ αυτό. Μεγάλωσα και μεγαλώνω τέσσερα παιδιά τα οποία αγαπάνε τον τόπο τους και θέλουν να γυρίσουν μετά τις σπουδές τους στα Φιλιατρά. Μην καταστρέφετε την πόλη μας.
Σας μεταφέρω την αγωνία όλων των Φιλιατρινών.

Στην διάθεσή σας για διάλογο.......

ΑΛΚΗΣ Π. ΞΥΓΚΑΣ
Τ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ



1 σχόλιο:

  1. Η ενότητα των Φιλιατρινών ως προς την συστηματική πλέον υποβάθμιση του τόπου μας σε αυτό και σε άλλα ζητήματα που τα "αχρωμάτιστα" συμφέροντα υπερβαίνουν τη λογική θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.