Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Έφυγε το σαπιοκάραβο από το λιμάνι της Κυπαρισσίας [ Video ]

Ηθική δικαίωση για Ζαχαρία Κανελλόπουλο και Παναγιώτη Κατσίβελα.

Μετά από 3 χρόνια και 7 μήνες έφυγε το δουλεμπορικό σαπιοκάραβο που είχε ρυμουλκηθεί στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας όταν πριν μερικά χρόνια είχε βρεθεί ακυβέρνητο ανοικτά της Κυπαρισσίας.

Μετά από επίπονες προσπάθειες και πολύ μεγάλο αγώνα που έδωσαν ο .....

Ζαχαρίας Κανελλόπουλος έχοντας και την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα.
Σήμερα η μεγάλη μέρα ήρθε και το ρυμουλκό "Καπετάν Μιχάλης" έφτασε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας όπου μετά και τις τελευταίες διατυπώσεις ρυμουλκήθηκε τα σαπιοκάραβο με προορισμό το ναυπηγείο του Περάματος για να ανακατασκευασθεί και να γίνει αλιευτικό σκάφος.

Σε γραπτή του δήλωση που μοίρασε στα ΜΜΕ ο νέος ιδιοκτήτης του σαπιοκάραβου Δημήτρης Φιντιρλής δήλωσε τα εξής:

Επιτέλους σήμερα παίρνουν το πλοίο το οποίο περιήλθε στην κυριότητα μας στις 18 Δεκεμβρίου 2015 μετά από επίσημη ανοιχτή δημοπρασία

Όμως η γραφειοκρατία και τα απίστευτα γρανάζια της εμπόδισαν τον άμεσο απόπλου το πλοίο από το λιμάνι της Κυπαρισσίας.
Ο απόπλους δεν θα γινότανε ούτε του χρόνου αν δεν βρισκόταν ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας ο οποίος με την επιμονή του την μεθοδικότητα του και τον ζήλο του, πίεσε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να συντομεύσουν τις διαδικασίες ώστε τελικά να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έύγε στον δραστήριο πρόεδρο. Μακάρι και σε όλες τις υπηρεσίες και κύριες θέσεις να υπάρχουν δραστήριοι κατάλληλοι και ικανοί άνθρωποι όμως αυτός.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Τριφυλίας λιμενάρχες της Κυπαρισσίας και Πύλου.

Επίσης ευχαριστούμε πολύ την τοπική κοινωνία γιατί επέδειξαν πολύ μεγάλη υπομονή.


Σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος αναφέρει τα εξής

"Επιτέλους τα καταφέραμε.
Επιτέλους νικήσαμε μία απίστευτη και αδυσώπητη γραφειοκρατία η οποία παραμένει ακόμη ακλόνητη στη θέση της και αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε μορφής ανάπτυξη και σε κάθε επένδυση

Το επιβλαβές αυτό πλοίο έπρεπε να είχε απομακρυνθεί από το λιμάνι της Κυπαρισσίας στις 26 Ιανουαρίου 2016 και ασφαλώς υπό ελληνική σημαία.

Η γραφειοκρατία όμως οι αντιφατικές διατάξεις και η πολυνομία καθώς και η αγκυλωμένες υπηρεσίες μας καθυστέρησαν αδικαιολογήτως για 6 ολόκληρους μήνες.

Από την πρώτη στιγμή κατά την οποία εξελέγη πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας κίνησα αμέσως τις διαδικασίες για την απομάκρυνση του πλοίου
Στις 18 Δεκεμβρίου 2015 έγινε όπως προβλέπει ο νόμος η δημοπρασία και το σκάφος απέκτησε ιδιοκτήτη.
Αυτό λογικά έπρεπε να απομακρυνθεί μέσα σε 38 ημέρες κάτι το οποίο τελικά δεν κατέστη δυνατόν λόγω της αδικαιολόγητης γραφειοκρατίας

Τελικά μετά από τιτάνιο αγώνα το αιγυπτιακό πλοίο FEDAA SAEED απομακρύνεται σήμερα από το λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ Παναγιώτη Κατσίβελα για τις προσωπικές του παρεμβάσεις προκειμένου να ξεμπλοκάρουν οι πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες και για ην συμπαράσταση του στην αγωνιώδη προσπάθειά μας για την απομάκρυνση αυτού του επιβλαβούς πλοίου.

Ευχαριστώ επίσης πολύ τα λιμεναρχεία Κυπαρισσίας και Πύλου, τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό του λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας και ιδιαίτερα την προϊσταμένη κ Β. Γαζούλη για την βοήθειά τους και την μεγάλη τους υπομονή.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Νομικό μας σύμβουλο κύριο Χρήστο Αρχοντή του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική.

Ευχαριστώ επίσης τους αλιείς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες και όλους τους πολίτες μας για τη συνεργασία τους και την μεγάλη τους υπομονή.

Ο αγώνας μας και η προσπάθειά μας για να φτιάξουμε το λιμάνι μας και να δώσουμε μία νέα πνοή ανάπτυξης και δημιουργίας στην πόλη μας και σε όλη την Τριφυλλία είναι διαρκής και ακατάπαυστος και φέρνει άμεσα θετικά και ουσιαστικά αποτελέσματα."


Δείτε το σχετικό βίντεο με την ρυμούλκυση του σαπιοκάραβου από ο λιμάνι της Κυπαρισσίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.