Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

“Κατάσχεση” επιστροφής φόρου για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ

Νέο σοκ περιμένει 1 εκατ. φορολογούμενους που είναι και ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς η εφορία θα συμψηφίσει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ με την επιστροφή φόρου που θα δικαιούνται.

Σύμφωνα με .......

δημοσιογραφικές πληροφορίες, με την εκκαθάριση φόρου και μέσα στον Αύγουστο θα γίνει ο υπολογισμός των ποσών και θα αφαιρεθούν τα ποσά από τις επιστροφές φόρου. Πρόκειται για μια διαδικασία που προβλέπει αυτεπάγγελτο συμψηφισμό όταν υπάρχουν οφειλές.

Έτσι λοιπόν η εφορία θα “κατάσχει” την επιστροφή, θα πάρει προκαταβολή τον ΕΝΦΙΑ αφαιρώντας το δικαίωμα από τους πολίτες να πληρώσουν το φόρο ακινήτων σε πέντε δόσεις.

Για έναν φορολογούμενο που έχει να λάβει επιστροφή φόρου 500 ευρώ και πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, με τον συμψηφισμό ο φορολογούμενος αυτός δεν θα πάρει ποτέ επιστροφή φόρου ενώ θα πληρώσει εφάπαξ και τον ΕΝΦΙΑ.

Αντίστοιχα για έναν φορολογούμενο με επιστροφή φόρου 500 ευρώ και ΕΝΦΙΑ 700 ευρώ θα παρακρατηθεί το ποσό των 500 ευρώ εφάπαξ, ενώ θα του δοθεί η δυνατότητα να εξοφλήσει τα υπόλοιπα 200 ευρώ σε πέντε δόσεις.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπραχθεί γρηγορότερα φέτος ο ΕΝΦΙΑ απ’ όσους θα δουν πιστωτικό εκκαθαριστικό της εφορίας, αφού η είσπραξη θα γίνει εφάπαξ κι όχι σε πέντε δόσεις.

Paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.