Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Παναγιώτης Κατσίβελας: Τα θυρανοίξια είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός δεν θα μπορούσε ο Δήμος να μην το επενδύσει με ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός

Ως ένα πολύ μεγάλο γεγονός χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Χριστιανούπολη Φιλιατρών που θα γίνουν στις 14 Ιουλίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Γι αυτό το μεγάλο γεγονός μίλησε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο .....

κ. Κατσίβελας με αφορμή τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στις 8 Ιουλίου με την Συναυλία βυζαντινών ύμνων και παραδοσιακών τραγουδιών στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Μια εκδήλωση που όπως είπε ο κ. Κατσίβελας διοργανώνει ο δήμος σε συνεργασία με τη διεύθυνση Αρχαιοτήτων του Νομού Μεσσηνίας και πιστεύουμε θα είναι το καλύτερο εισαγωγικό σημείο για να μπούμε στο εορταστικό κλίμα.

Αυτό το μεγάλο γεγονός ο Δήμος Τριφυλίας έχει αποφασίσει να το στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του εκφράζοντας την επιθυμία την προσδοκία και τον δεσμό που έχει αναπτύξει
η κοινωνία μας με αυτό το μεγάλο πολιτιστικό μνημείο που υπάρχει στον Δήμο Τριφυλίας.

Συνεχίζοντας ο κ. Κατσίβεας τόνισε ότι αυτός ο ναός είναι ένα σύμβολο του βυζαντίου στο χώρο μας θεωρείται ο μεγαλύτερος και είναι το μεγαλύτερο Βυζαντινό μνημείο σε όλη την Πελοπόννησο, η συνείδηση του κόσμου που έχει καταγράψει με τη λαϊκή παράδοση και ρύση Αγία Σωτήρα στο Μωριά και Αγία Σοφία στην πόλη.

Ακούστε τι δήλωσε ο Δήμαρχος Τριφυλίας στην συνέντευξη τύπου



Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας κ. Κατσούλας Ιωάννης μιλώντας γι την πολιτιστική βραδυά στον περίβολο του Ιερού Ναού Μεταμορώσεως του Σωτήρος στην Χριστιανούπολη είπε ότι για πρώτη φορά ανοίγει της πύλες του και μας υποδέχεται με μια ξεχωριστή συναυλία βυζαντινών ύμνων και παραδοσιακών τραγουδιών της 25μελούς Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών υπό την Διεύθυνση του κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου, Άρχοντα Υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.
Τα τραγούδια θα συνοδεύουν παραδοσιακά βυζαντινά όργανα του 5μελούς οργανικού σχήματος «Κανών» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αναφέρθηκε λεπτομερώς στη ορχήστρα που θα λάβει μέρος στην συναυλία της Παρασκευής και κατέληξε λέγοντας ότι το μεθυστικό κλαρίνο συνοδεία των μουσικών από το σαντούρι, το κανονάκι, τα λαούτα και τα κρουστά θα μας ταξιδέψουν την Παρασκευή 8 Ιουλίου και ώρα 9 «από το Μοριά στη Πόλη» στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώασεως του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη.

Ο Δήμος Τριφυλίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση έχει την τιμή να σας προσκαλέσει σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι.

Ακούστε τον κ. Κατσούλα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.