Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Γιόλακα Φιλιατρών: Κυνηγοί χαλκού ξήλωσαν μετασχηματιστή της ΔΕΗ [ Φωτογραφίες ]

Την επανεμφάνιση τους έκαναν μετά από πολύ καιρό κυνηγοί χαλκού που χτύπησαν την περιοχή Κοκκινιά λίγο παραπάνω από την περιοχή Γιόλακα προς το χωρίο Βάλτα Γαργαλιάνων.

Όλα έγιναν .....

ξημερώματα Κυριακής 3 Ιουλίου όταν άγνωστοι, πήγαν στο σημείο του μετασχηματιστή, τον οποίον προφανώς είχαν βάλει στόχο και σχεδόν με επαγγελματικές κινήσεις κατέβασαν τις ασφάλειες, έκοψαν τα καλώδια και ξήλωσαν από την θέση του τον μετασχηματιστή βάρους περίπου ενός τόνου ρίχνοντας τον στο έδαφος.

Εκεί με διάφορα εργαλεία και κυρίως καστανιές με καρυδάκια άνοιξαν τον μετασχηματιστή, και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του τον χαλκό αδειάζοντας την μεγάλη ποσότητα λαδιού που υπήρχε μέσα.

Το συμβάν έγινε αντιληπτό σήμερα το πρωί από δυο αγρότες που έχουν χωράφια και θερμοκήπια στην περιοχή και ειδοποίησαν την ΔΕΗ και την Αστυνομία.
Το σημείο ήταν βρεγμένο από το λάδι που περιείχε ο μετασχηματιστής ενώ γύρω από το σημείο ήταν διασκορπισμένα τα παξιμάδια που έλυσαν οι κλέφτες και μεταλλικές φέτες από το εσωτερικό του μετασχηματιστή.

Λίγη ώρα αργότερα, πήγαν στο σημείο του συμβάντος η αστυνομία και η ΔΕΗ για αυτοψία στον χώρο και σύμφωνα με πληροφορίες η ζημιά που προκλήθηκε για την ΔΕΗ ανέρχεται στις 10 με 15 χιλιάδες ευρώ και η αποκατάσταση τη ηλεκτροδότησης θα γίνει μέχρι αύριο το μεσημέρι.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.