Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο θίασος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποφάσισε αυτή τη φορά να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών της Μεσσηνίας καθιστώντας πια σαφές ότι η περιοχή μας έχει στοχοποιηθεί. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προωθεί την κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Πεταλιδίου, Φιλιατρών, Κοπανακίου καθώς και της διεύθυνσης τροχαίας Κυπαρισσίας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη η τοπικές κοινωνίες και τα αντικειμενικά δεδομένα.

Oι πολιτικές ηγεσίες των .....

αρμόδιων Υπουργείων, αλλά και κάθε εμπλεκόμενος στην έμπνευση και την υλοποίηση παρόμοιων έωλων και ανεφάρμοστων σχεδιασμών επί χάρτου, προϊόντων διαβουλεύσεων σε κλειστές αίθουσες και σε διαδρόμους και όχι διαλόγου με την Κοινωνία, γονατογραφημάτων ξένων προς τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της ελληνικής περιφέρειας, αποκυημάτων τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την προστασία της Ζωής και της Περιουσίας, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το αίσθημα ασφάλειας που έχουν κυρίως οι ηλικιωμένοι κάτοικοι αντικαθίσταται με τον φόβο. Μια κοινωνία χιλιάδων κατοίκων, με Γυμνάσια–Λύκεια, υποκατάστημα τραπεζών, και πολλούς οικονομικούς μετανάστες, μια πολυπολιτισμική κοινωνία, χωρίς την παρουσία της αστυνομίας δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά. Η κατάργησή των αστυνομικών τμημάτων αφενός θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στο αίσθημα ασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι της περιοχής, αφετέρου δε, είναι πέρα από κάθε λογική διότι το επιχείρημα της Κυβέρνησης περί της ανάγκης να υπάρξουν περαιτέρω δημοσιονομικές περικοπές είναι απλά το πρόσχημα για να συνεχισθεί η τιμωρία της Μεσσηνίας.

Το ζήτημα της ασφάλειας και το αίσθημα της προστασίας του πολίτη είναι από τα σοβαρότερα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας γι' αυτό και όχι μόνο αντιδρούμε στην κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων αλλά ζητούμε την περεταίρω ενίσχυσή τους, για την ακόμη καλύτερη αστυνόμευση των περιοχών. Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουμε ότι οι ανεύθυνοι της Κυβέρνησης θα μας βρουν απέναντί τους και ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να παραμένουν τα αστυνομικά τμήματα Πεταλιδίου, Φιλιατρών, Κοπανακίου καθώς και η διεύθυνση τροχαίας Κυπαρισσίας στην θέση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.