Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ψηφιακή τηλεόραση: Ο Νέος ψηφιακός χάρτης αλλάζει όλα τα δεδομένα!

Έτοιμος είναι ο νέος ψηφιακός χάρτης ο οποίος θα δοθεί σε διαβούλευση στα αρμόδια υπουργεία και αναμένεται να εκδοθεί ως υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με ......,

αποκαλυπτικές πληροφορίες μας ο νέος Ψηφιακός Χάρτης προβλέπει συνολικά 307 κύρια Κέντρα εκπομπής ανά την Ελλάδα και 600 gap fillers κατανεμημένους ανά περιφέρεια!

Πρακτικά δηλαδή η Digea θα πρέπει να εγκαταστήσει επιπλέον σε όλη τη χώρα άλλους 151 ψηφιακούς πομπούς ενώ η ΕΡΤ συνολικά 307.

Ο αριθμός 307 κύρια κέντρα εκπομπής είναι πολύ κοντά στον αρχικό χάρτη συχνοτήτων του καθηγητή Αθανάσιου Κανάτα που προέβλεπε 320 κέντρα εκπομπής. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας η Digea έχει ήδη συμφωνήσει με αυτή τη λύση!

Με το νέο χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων καλύπτεται κατά 98% ο πληθυσμός της Ελλάδας, όχι όμως κατά μέσο όρο όπως ίσχυε με τον νυν χάρτη αλλά ανά περιφέρεια.

Έτσι θα αντιμετωπιστούν και οι λευκές περιοχές σε σημαντικά αστικά κέντρα της περιφέρειας.

Ο χάρτης ορίζει επίσης συγκεκριμένα σημεία για την εγκατάσταση 600 δευτερευόντων πομπών ψηφιακού σήματος. Με μια διαφορά.

Για την εγκατάσταση τους, η Digea δεν θα είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει.

Αντιθέτως η ΕΡΤ, ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας είναι υποχρεωμένη να καλύψει πλήρως το 99% του πληθυσμού. Για αυτό και θα αναλάβει την εγκατάσταση των 600 gap fillers.

Digital TV Info


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.