Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Κυνηγοί Χαλκού χτύπησαν για δεύτερη φορά στην Γιόλακα και κατέστρεψαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ. [ Φωτογραφίες ]

Πιθανόν και το Σάββατο η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην περιοχή.
Εκφράζονται φόβοι αποκατάστασης και την Δευτέρα με Τρίτη!!!


Την επανεμφάνιση του στην περιοχή της Γιόλακας Φιλιατρών, έκαναν χθες βράδυ κυνηγοί Χαλκού καθώς χτυπήσαν την περιοχή «κοκκινιά» δυο μετασχηματιστές της ΔΕΗ αποσπώντας τον ......

χαλκό που περιείχαν στο εσωτερικό τους.


Η δουλειά που έγινε και με τους δυο μετασχηματιστές ήταν επαγγελματική, καθώς όπως φάνηκε είχαν άπλετο χρόνο μπροστά τους να ρίξουν και να ανοίξουν τους δυο μετασχηματιστές χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.


Οι δράστες κατέβασαν τις ασφάλειες, έκοψαν με μεγάλες ψαλίδες τα χοντρά καλώδια και έριξαν τους μετασχηματιστές βάρους περίπου ενός τόνου ο καθένας στο έδαφος. Εκεί με την ησυχία τους έλυσαν τις 43 περίπου βίδες έχει το κάθε καπάκι του Μετασχηματιστή και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του τον χαλκό με προφανή σκοπό να τον πουλήσουν

Στον δεύτερο μάλιστα μετασχηματιστή προκάλεσαν και ζημιές στο δίστηλο (τις δυο κολώνες) σπάζοντας τις τραβέρσες (τα οριζόντια ξύλινα καδρόνια που στηρίζονται οι μετασχηματιστές ) και λύγισαν και τις μεταλλικές τραβέρσες που βρίσκονταν πάνω πάνω.
Ο τελευταίος μάλιστα μετασχηματιστής είχε ξανακλαπεί στις 3 Ιουλίου

Η ζημιά έγινε αντιληπτή σήμερα το πρωί από αγρότες της περιοχής καθώς πηγαίνοντας στα χωράφια τους είδαν τον πρώτο μετασχηματιστή πεσμένο το έδαφος και ανοικτό και λίγο παραπέρα τον δεύτερο.

Το πρόβλημα πλέον είναι ότι περισσότερα από 50 στρέμματα θερμοκήπια αλλά και υπαίθριες καλλιέργειες θα μείνουν χωρίς νερό καθώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι τοπικές γεωτρήσεις ενώ είναι ακόμα άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Ο Προϊστάμενος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Παναγιώτης Ανδριανόπουλος που επισκέφθηκε το σημείο έκανε αυτοψία στο χώρο και δεσμεύτηκε η αποκατάσταση της ζημιάς να γίνει το συντομότερο δυνατόν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.