Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Έντρομος ο Παππάς με την απόφαση του ΣτΕ. Αν κριθεί ο νόμος αντισυνταγματικός, θα επιστρέψουμε σε μη αδειοδοτημένα κανάλια – ΒΙΝΤΕΟ

Τεκτονικό σεισμό προκάλεσε στο στρατόπεδο Παππά η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αποδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών εναντίον του νόμου για τις τηλεοπτικές .....

άδειες, καθώς σήμερα τόσο ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, Λ. Κρέτσος αναγκάστηκαν σε άτακτη υποχώρηση δηλώνοντας σήμερα πως αν ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός, τότε θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς και θα επιστραφούν τα χρήματα που έχουν δοθεί στους υπερθεματιστές.

Έπρεπε να έρθει η απόφαση του ΣτΕ για να καταλάβει τόσο ο κ. Παππάς, όσο και ο κ. Κρέτσος ότι αυτό που τους φώναζαν τόσο καιρό εμπειρότατοι και ικανοί συνταγματολόγοι και νομικοί ήταν και το λογικό. Δηλαδή να περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ για το κρίσιμο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και να μην προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες, όπως η αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας της περασμένης Παρασκευής, η οποία προέβλεπε ξαφνικό μαύρο μέσα σε πέντε μέρες για τα κανάλια που δεν πήραν άδεια.

«Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρίζουμε σε ένα καθεστώς το οποίο είναι αντισυνταγματικό. Είναι σαφές ότι αν έχουμε μια τέτοια εξέλιξη γυρίζουμε σε ένα καθεστώς με τηλεοπτικούς σταθμούς μη αδειοδοτημένους», είπε ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος μίλησε για ένα «παζλ τοποθετήσεων και συμφερόντων που επιθυμούν διακαώς να πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, θέλοντας έτσι να αλλάξει και πάλι την ατζέντα, προβάλλοντας ως κυρίαρχο ότι θα επιστρέψουμε όπως λέει σε ένα καθεστώς ασυδοσίας και θα… περάσει αυτό που θέλουν τόσο καιρό οι εκπρόσωποι της παλιάς «μιντιακής διαπλοκής».

Αναφερόμενος δε στην επίμαχη τροπολογία που προκάλεσε διχογνωμία εντός της κυβέρνησης και της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και αποσύρθηκε προσωρινά με παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, τόνισε ότι θα περιμένει το αποτέλεσμα της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ.

«Για το θέμα της τροπολογίας θα μου επιτρέψετε να τοποθετηθώ, και εγώ και η κυβέρνηση συνολικά, αφού περαιωθεί η προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ και εξαντληθεί οποιοδήποτε περιθώριο εξεύρεσης συναινέσεων», είπε.

Επιτέθηκε ακόμα στη ΝΔ κι έκανε λόγο για στοχοποίηση δικαστών, ενώ καταφέρθηκε και εναντίον των ΜΜΕ κάνοντας αναφορά σε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος του ΣτΕ πήγε στο κέντρο της Αθήνας και αποδοκιμάστηκε.

«Είναι ανήθικο τις όποιες εξελίξεις να τις συνδέουν κάποιοι με τις πτυχές της προσωπικής ζωής των δικαστών. Πρέπει με πνεύμα καλής πίστης και λειτουργίας να προσέλθουμε όλοι στις συνταγματικές μας υποχρεώσεις», είπε.

Ωστόσο, «ξέχασε» να αναφερθεί στο θέμα με την έρευνα του υπουργού Δικαιοσύνης σε βάρος δικαστή που συμμετέχει στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών μετά από δημοσιοποίηση στοιχείων της ιδιωτικής του ζωής (για την οποία οι δικαστές έκαναν λόγο για κίτρινη δημοσιογραφία και οικονομικά συμφέροντα που επιχειρούν να εκβιάζουν το δικαστήριο) αλλά και την Αυγή που έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα (!) το όνομα του εν λόγω δικαστή....

Απαντώντας ακόμα στις κατηγορίες περί παρακράτους που εκτόξευσαν αρκετοί βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Ν. Παππάς είπε:

«Οι πολίτες έχουν διαπιστώσει ποιοι λειτουργούν με πρακτικές παρακράτους. Όσοι νομίζουν ότι εμείς θα υποχωρήσουμε κάνουν λάθος. Δεν αντιλαμβάνονται στον τηλεοπτικό μικρόκοσμο που ζουν ότι ο Έλληνας πολίτης έχει καταλάβει ότι η κυβέρνηση δεν χαρίζεται σε κανέναν».

Στην ίδια γραμμή και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, Λ. Κρέτσος, ο οποίος πήγε ένα βήμα παραπέρα την στρατηγική αντεπίθεσης του στρατοπέδου Παππά, δηλώνοντας στα Παραπολιτικά ότι και θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο ραδιοτηλεοπτικό καθεστώς των… «πειρατών», όπως ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας έχει χαρακτηρίσει πολλάκις τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούσαν έως σήμερα, αλλά και ότι θα επιστραφούν τα χρήματα στους υπερθεματιστές.

Τι μας λέει δηλαδή ο κ. Κρέτσος; Ότι τα ανέλπιστα πολλά χρήματα που απέφερε ο διαγωνισμός και τα οποία θα πήγαιναν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, τελικά θα επιστρέψουν στις τσέπες των ολίγων πλουσίων που θα είναι και πάλι κερδισμένοι σε βάρος των πολλών, επιχειρώντας έτσι για μια ακόμα φορά το διχασμό της κοινής γνώμης.

«Αν το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο τηλεοπτικό καθεστώς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κρέτσος.

Σε ερώτηση μάλιστα για το τι θα συμβεί με τους δύο νέους υπερθεματιστές που έχουν λάβει τηλεοπτική άδεια η απάντησή του ήταν ότι «ξεκινάμε από το μηδέν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.