Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ Η Νάντια της Γιόλακας. στην Καλαμάτα.

Το βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου παρουσιάζεται στο Βιβλιόπολις την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και ώρα 19:00

«Μια κατάρα έχει πέσει πάνω στην όμορφη πόλη της Βαλεριάνας. Αρχικά κουφαίνονται οι ηλικιωμένες γυναίκες και ακολούθως τυφλώνονται τα νέα κορίτσια. Είναι η τιμωρία για τα σοβαρά σφάλματα και τις ερωτικές ανομίες των κατοίκων αυτής της πόλης.
Και όμως υπάρχει λύση για.....

την πολυπόθητη κάθαρση. Η δημόσια εξομολόγηση όλων των πολιτών στην κεντρική πλατεία. Ο πατέρας Ιερεμίας ανακρίνει τον καθένα αμαρτωλό ξεχωριστά, ενώ η υπόθεση παίρνει διεθνείς διαστάσεις. Ο διασυρμός είναι μεγάλος. Η Μπία, μια πρώην κωφάλαλη, αναλαμβάνει ως νέος Χριστός να βγάλει από το αδιέξοδο τους συμπολίτες της. Με δική της πρωτοβουλία σηκώνει στις πλάτες της τις αμαρτίες και τα κρίματα όλων. Υπάρχει όμως ένα καλά κρυμμένο μυστικό που ανατρέπει όλα τα δεδομένα και αναστατώνει το πλήθος πού επί μήνες βιώνει στην πλατεία τον εξευτελισμό και την διαπόμπευσή του. Και αυτό το γνωρίζει μόνο η Νάντια της Γιόλακας!»

Το παραπάνω απόσπασμα από το βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου είναι ενδεικτικό του νέου συγγραφικού εγχειρήματος του φιλιατρινού συγγραφέα Σαρκάζει μια ολόκληρη πόλη, σατιρίζει μια πολυπληθή κοινωνία πολιτών, που αρκείται στο κουτσομπολιό και την απόρριψη όσων δεν συμπαθεί ή εύκολα χρησιμοποιεί ως αποδιοπομπαίους τράγους. Το ψέμα το ανασύρει στην επιφάνεια και το διεμβολίζει από κάθε πλευρά έτσι ώστε η τακτική του δήθεν να βρίσκει απέναντί της το ξιπασμένο είδωλο που της αναλογεί.
Η πρακτική τού να σώσει ο καθείς τον εαυτό του, να ρίξει στους άλλους τις ευθύνες και να διασώσει το σπίτι του και το όνομά του, είναι τα βασικά ερεθίσματα με τα οποία ο συγγραφέας αρχίζει τη διήγησή του. Τα δακτυλοδεικτούμενα περιθώρια ή οι άνθρωποι με την ενδιαφέρουσα διαφορετικότητα που όπως ο ίδιος επανειλημμένα έχει ισχυριστεί, αποτελούν την ομορφιά της ζωής, είναι εκείνα τα ζητήματα με τα οποία ασχολείται και στηλιτεύει στο βιβλίο του.

Το βιβλίο παρουσιάζεται την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα στο Βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» Νικηταρά 3 στις 19:00.
Ομιλητές είναι ο Ηλίας Μπιτσάνης δημοσιογράφος-συγγραφέας και ο οικονομολόγος Κώστας Γκόνης.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Γιώργος Τσαπόγας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.