Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Αντωνία Μπούζα: Φοβική αντιμετώπιση των ΑΠΕ

Η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλαδα των μνημονιων και των οικονομικών δυσκολιών, επρεπε να ειναι προτεραιότητα .
Αντι αυτου , πληρώνουμε στη Βουλγαρία μεγαλα ποσα απο το υστέρημα μας , για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος προερχόμενο απο πυρηνικά εργοστάσια, ενω οι δικές μας μοναδες παραγωγής ρεύματος υπολειτουργούν και με ρυπογόνες διαδικασίες παρέχουν μερος της ηλεκτρικής ενέργειας στην πατριδα μας.

Στο περιφερειακο .......


συμβούλιο Πελοποννησου, οταν ερχονται περιβαντολλογικες μελέτες για ΑΠΕ, πλευρές των μειοψηφιων , η ακριβέστερα σχεδον ολη η μειοψηφία, ακομη και οι εκπροσωποι των οικολόγων, αντιδρούν διοτι θεωρούν οτι ειμαστε καλυμμένοι απο πλευράς προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και δεν χρειαζόμαστε αλλη, με αποτελεσμα να ειναι αρνητικοί σε οποιαδήποτε σκεψη για ΑΠΕ , θέτοντας διαφορα προσκόμματα που δεν υφίστανται επι της ουσιας παραπληροφορώντας για ανύπαρκτες επιπτώσεις τους πολιτες !

Αντίθετα, προηγμένες χώρες, επενδύουν στις ΑΠΕ και παρέχουν οικολογική και άφθονη ενέργεια αξιοποιώντας τα φυσικά τους πλεονεκτήματα . .
Παράδειγμα, η θάλασσα της Μάγχης βρίθει ανεμογεννητριών χωρίς ουδείς να ενοχλείται , ενω συγχρόνως προστατεύεται το περιβάλλον .

Μετα αναρωτιόμαστε γιατί βρισκόμαστε σε δυσχερή θέση στον οικονομικό και περιβαντολλογικό τομέα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.