Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Τι γίνεται με το αίτημα για χορήγηση ζωοτροφών στους πληγέντες από την πλημμύρα κτηνοτρόφους;

Η κτηνοτροφία μας είναι μία παραγωγική και κερδοφόρα δραστηριότητα που ιδίως την περίοδο της σφοδρής οικονομικής κρίσης που διανύουμε, μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα περιφερειακής ανάπτυξης και διατήρησης του κοινωνικού ιστού στην ύπαιθρο. Με δεδομένο ότι η ζωική παραγωγή συμβάλει κατά 29,8% στο σύνολο της γεωργικής παραγωγής , η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μία ισχνή άνοδο της τάξης του 4,2% περίπου, γίνεται αντιληπτό πώς για τον κλάδο της κτηνοτροφίας, .....

υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανόδου, αρκεί να στηριχθούν οι κτηνοτρόφοι μας.

Στα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν σφοδρά τη Μεσσηνία και επηρέασαν δυσμενώς την κτηνοτροφία μας, ακόμη και σήμερα οι κτηνοτρόφοι μας περιμένουν την Πολιτεία να ανταποκριθεί στα όσα υποσχέθηκε στους πληγέντες.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, κατόπιν καταγραφής των πληγέντων, ζήτησε την προμήθεια ζωοτροφών , λόγω καταστροφής των βοσκοτόπων και δυσκολιών στους κτηνοτρόφους να συντηρήσουν τα κοπάδια τους , που εκτός των άλλων καταστροφών, έχασαν και ζωικό κεφάλαιο.
Τρείς μήνες μετά τις πλημμύρες οι κτηνοτρόφοι ακόμη περιμένουν και με δύο λόγια ”ούτε φωνή ούτε ακρόαση ” για το τι μέλλει γενέσθαι, από τους υπευθύνους του Υπουργείου , αλλά και από τους λαλίστατους κατά τα λοιπά βουλευτές και Υπουργούς της Κυβέρνησης που εκλέγονται στη Μεσσηνία.

Μάλιστα ανεξακρίβωτες πληροφορίες φέρουν κάποιους κτηνοτρόφους να έχουν λάβει ζωοτροφές με αδιαφανείς και εν κρυπτώ διαδικασίες . Θεωρώ ότι οι διαδικασίες πρέπει να είναι ανοικτές, ξεκάθαρες και αν απαιτείτο κάποιο ξεκαθάρισμα των πραγματικών αναγκών των αληθώς πληγέντων, να γινόταν, αλλά με διαφάνεια και γνώση των αρμοδίων Υπηρεσιών και φορέων.
Επειδή κουραστήκαμε τόσο εμείς οι αυτοδιοικητικοί ,όσο και οι πολίτες να διεκδικούμε τα αυτονόητα ελπίζω να υπάρξει απάντηση ιδίως στους κτηνοτρόφους μας που αγωνιούν και περιμένουν στήριξη.

Αντωνία Μπούζα
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Εντετ.Σύμβουλος Τουρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.