Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Την Αμεση ανάκληση των δασικών χαρτών ζητά με επιστολή του ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

Φωτιές έχει ανάψει στον αγροτικό κόσμο της Μεσσηνίας και της Ηλείας η ανακοίνωση των δασικών χαρτών καθώς σε αυτούς αποτυπώνονται ως δασικές εκτάσεις που επι πολλά χρόνια είναι ιδιοκτησίες, καλλιεργήσιμες εκτάσεις κλπ κλπ και σε καμνία περίπτωση Δασικές.

Στο θέμα έχουν ......

πάρει θέση Δημοτικά συμβούλια, μεταξύ των οποίων και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας Αγροτικοί Σύλλογοι με πύρινες ανακοινώσεις καταγγέλοντας φοροεισπρακτική επίθεση.

Στο θέμα πήρε θέση και ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών με επιστολή του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου, Περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και Αναπληρωτή Υπουργό Περιοβάλλοντος Σωκράτη Φάμελο, με την οποία ζητούν την ανάκληση των χαρτών για να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις αλλα και μια σειρά ενεργειών προκειμενου να δωθεί η σωστή λύση στο θέμα που δημιουργήθηκε.

Αναλυτικά ο Αγροτικός Σύλλογος αναφέρει στην επιστολή του:

Με την ανάρτηση των δασικών χαρτών του Ν. Μεσσηνίας δημιουργήθηκε μεγάλη σύγχυση, αναστάτωση και αγωνία στους αγρότες και όχι μόνο.
Τα λάθη που διαπιστώνονται στους χάρτες, ο πιεστικός χρόνος των δύο μηνών και τα παράβολα για τους ελέγχους και τις ενστάσεις, ανησυχούν και τρομάζουν τον κόσμο λόγω και των οικονομικών δυσκολιών της εποχής που ζούμε.
Επειδή θεωρούμε ότι οι δασικοί χάρτες αποτελούν εργαλείο υποδομής και ανάπτυξης της χώρας και είναι αναγκαίοι, προτείνουμε τα παρακάτω:

1. Να ανακληθούν άμεσα οι χάρτες και να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις

2. Να δοθεί παράταση πάνω από έξι μήνες για όλες τις προτεινόμενες αλλαγές και διαδικασίες, καθώς επίσης να γίνει σωστή και κατανοητή ενημέρωση στον κόσμο. Εμείς σαν Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, θα βοηθήσουμε στην ενημέρωση των μελών μας με όποιο τρόπο μπορούμε

3. Να μην ληφθούν υπόψην από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι χάρτες αυτοί και γίνει αντιπαραβολή με τους χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ, γιατί θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα χαθούν πολλά χρήματα από τις επιδοτήσεις.

4. Να καταργηθεί το τέλος υποβολής αντιρρήσεων

5, Να μειωθεί το κόστος νομιμοποίησης που προβλέπει ο νόμος με ένα συμβολικό τμήμα ανά στρέμμα, όπου πρόκειται για αγροτική και μόνο εκμετάλευση




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.