Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

MEGA-ΛΗ επιστροφή: Ποιος επιχειρηματίας έρχεται να σώσει το Mega



Τεράστια κινητικότητα υπάρχει το τελευταίο διάστημα στον τηλεοπτικό σταθμό, καθώς φαίνεται πως υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για το ποιος τελικά έχει το πάνω χέρι στο Mega.

Από την μία, η οικογένεια Μπόμπολα, η οποία μάλιστα, ήθελε ......

το ποσοστό του Ψυχάρη και πιθανότητα και την απορρόφηση του ΔΟΛ, ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, όπως αποδεικνύεται από τις τελευταίες συναντήσεις των στελεχών των δύο Ομίλων.

Από την άλλη, ωστόσο, φαίνεται πως και η οικογένεια Βαρδινογιάννη μελετά τις επόμενες κινήσεις της, όσον αφορά το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Ελεύθερο Τύπο, η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα είναι και αυτή που θα έχει τον πρώτο λόγο στο Mega.

Ζυμώσεις και κινήσεις που οδηγούν σε ανακατατάξεις στο χώρο των media, οι οποίες θα ενισχύσουν τις θέσεις βασικών «παικτών» στην αγορά, αλλά και θα συγκρατήσουν την περαιτέρω απώλεια θέσεων εργασίας, εκδηλώνονται ήδη και θα συνεχιστούν για τους αμέσως επόμενους μήνες, μετά τις αρνητικές εξελίξεις που σημειώθηκαν το 2016 σε βασικά και παραδοσιακά «μαγαζιά» του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, αλλά και του έντυπου Τύπου.

Το πρώτο θετικό σήμα προέρχεται από την πλευρά του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, που αναμένεται να εκπέμψει και πάλι κανονικά, με ειδησεογραφικό πρόγραμμα, μέχρι το τέλος του μήνα. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη, και ειδικότερα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, έχει αποφασίσει να κάνει ό,τι χρειάζεται, σε συνεργασία με τις τράπεζες, προκειμένου να διασωθεί το κανάλι και να επαναλειτουργήσει όπως πριν, βάζοντας τα χρήματα που απαιτούνται με μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και αποκτώντας πλέον το πλειοψηφικό πακέτο μαζί με το μάνατζμεντ.

Συμμετοχή στο μετοχικό σχήμα του σταθμού έχει συμφωνηθεί ότι θα διατηρήσει και ο Φώτης Μπόμπολας, με ένα ποσοστό της τάξης του 15% περίπου, ενώ, όπως γίνεται αντιληπτό, το ποσοστό του ΔΟΛ και του Σταύρου Ψυχάρη σχεδόν θα εξαϋλωθεί με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μάλιστα, η οικογένεια Βαρδινογιάννη, που θα έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο του MEGA, αναμένεται να προχωρήσει, σε δεύτερο χρόνο, και σε διάφορες συνέργειες του σταθμού με το STAR, ιδιοκτησίας της οικογένειας.

● Δύσκολη η διάσωση του ΔΟΛ

Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον ΔΟΛ. Ο παραδοσιακός Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, που εκδίδει το «Βήμα», τα «Νέα», διάφορα περιοδικά και έχει στην ιδιοκτησία του ιστοσελίδες και το ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», βρίσκεται στον αέρα και η προσπάθεια διάσωσής του θεωρείται αβέβαιο εγχείρημα. Και αυτό παρότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει πλέον με θετικό μάτι την προοπτική σωτηρίας του συγκροτήματος.

Με δεδομένο ότι θα πάρει τουλάχιστον δύο μήνες η απομάκρυνση του Στ. Ψυχάρη, ο οποίος θα κινηθεί νομικά κατά των τραπεζών που θα αποκτήσουν τον έλεγχο του συγκροτήματος, είναι προφανές ότι δεν θα είναι εύκολο να βρεθεί χρηματοδότης, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με διάφορους ενδιαφερομένους, όπως ο Φ. Μπόμπολας και ο Δ. Μάρης, είτε για την εξαγορά του ΔΟΛ από τον ΠΗΓΑΣΟ είτε για τη συμμετοχή τους στο μετοχικό σχήμα.

Και αυτό είναι πολύ δύσκολο, επειδή όλα αυτά εξαρτώνται από τις υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις του ΔΟΛ και τα τεράστια κεφάλαια που θα χρειαζόταν να επενδυθούν.

● Αποσύρεται ο Β. Μαρινάκης

Μετά την αρνητική εξέλιξη που σημειώθηκε στον περιβόητο διαγωνισμό Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας να ακυρώσει τη διαδικασία, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, που είχε ανακηρυχθεί σε έναν από τους τέσσερις υπερθεματιστές, φέρεται δυσαρεστημένος και δεν εμφανίζεται πλέον ιδιαίτερα θερμός για να προχωρήσει στη λειτουργία του ONE CHANNEL.

Από τη μία, το γεγονός ότι οι τηλεοπτικοί παίκτες θα είναι πλέον περισσότεροι, και όχι μόνο τέσσερις, περιορίζοντας το μερίδιο που θα είχε στην αγορά και, από την άλλη, η άρνηση των μετόχων της Digea να του επιτρέψουν να εκπέμψει σήμα μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, φέρνουν τον Β. Μαρινάκη, που το έψαξε και με τη συνδρομητική TV, να θέλει να βάλει τέλος στα σχέδια για την ενασχόλησή του με το τηλεοπτικό εγχείρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.