Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Η Φώφη… ενημερώνει εγκαίρως ότι δεν θα συνεργαστεί (μετεκλογικά) με τη ΝΔ

Ποικίλες συζητήσεις και σχόλια προκάλεσε η χθεσινή, επιθετική αποστροφή της Φώφης Γεννηματά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να αποκαλεί τον σημερινό πρόεδρο της Νέας .....

Δημοκρατίας “υποτακτικό” των δανειστών, και πιο συγκεκριμένα της Γερμανίας, λόγω όσων συνέβησαν στο Βερολίνο, στο περιθώριο των συναντήσεων Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που αντέδρασαν στα social media, προερχόμενοι κυρίως από το σημιτικό ΠΑΣΟΚ, και έχοντας ήδη… πιάσει στασίδι, ή διεκδικώντας μια θέση στη σημερινή Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την εύλογη προσδοκία του… αντίδωρου, με μια αυριανή διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για όλους αυτούς, η Φώφη Γεννηματά δεν θα πρέπει να τηρεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να μπορεί μετά τις εκλογές να αποτελέσει κυβερνητικό εταίρο της Νέας Δημοκρατίας, στην περίπτωση κατά την οποία το Μοσχάτο δεν καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Μόνο που… αυτό ακριβώς δεν θέλει η Φώφη Γεννηματά. Δεν επιθυμεί το δικό της ΠΑΣΟΚ να γίνει συμπλήρωμα της “Δεξιάς”, όπως συνέβη στα μνημονιακά χρόνια, με τα γνωστά τραγικά για το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποτελέσματα.

Η Φώφη Γεννηματά έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι δεν σκοπεύει να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη Νέα Δημοκρατία. Προσδοκώντας ότι, η κοινωνική βάση της Κεντροαριστεράς θα την επιβραβεύσει επαρκώς σε επίπεδο εκλογικών ποσοστών, ώστε την επομένη των εκλογών να διαμορφωθεί το πλαίσιο μιας διακυβέρνησης της “δημοκραικής παράταξης”. Με φόντο τις… μεθεπόμενες εκλογές, χάρη στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής.

Υστερόγραφα

1 σχόλιο:

  1. Δεν με έπεισε ουδόλως η Φώφη για δύο απλούς λόγους:
    1.Αυτή δεν ήταν που έκλαιγε να συμπεριληφθεί πάση θυσία στην κυβέρνηση Σαμαρά κάτι που τελικά έγινε;
    2. Εκείνη δεν είναι που δεν υπερψήφισε την απάλειψη του bonus από τον επόμενο εκλογικό νόμο καθιστώντας έτσι την ΝΔ φαβορί και τον εαυτό της εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο του Μητσοτάκη;
    Άρα απλά παιχνιδίσματα της Φώφης είναι και τίποτε άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.