Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ. Ζητά οι συνταγές να αναγράφουν το... προσδόκιμο επιβίωσης του ασθενή

Την αναγραφή του προσδόκιμου χρόνου επιβίωσης του ασθενή προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνταγογράφηση συγκεκριμένων φαρμάκων στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαίνεται να ζητά ο ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο .....

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο ΙΣΑ επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε συνταγές σκευασμάτων τα οποία συνταγογραφούν συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες που αφορούν σκευάσματα σοβαρών παθήσεων, όπως κακοήθειες, απαιτείται η αναγραφή του προσδόκιμου χρόνου επιβίωσης του ασθενή προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνταγογράφηση.

Οι εν λόγω πληροφορίες έχουν προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία των γιατρών που χαρακτηρίζουν την οδηγία απαράδεκτη και ζητούν την άμεση απόσυρσή της.

«Στην περίπτωση που πρόκειται για οδηγία η οποία υποχρεώνει τους γιατρούς να αναγράφουν τον προσδόκιμο χρόνο επιβίωσης του ασθενή τους, ζητούμε να αποσυρθεί άμεσα, καθώς μόνο ως απαράδεκτη θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η αναγραφή τούτη στην συνταγή του ασθενή», υπογραμμίζει ο ΙΣΑ σε σχετική ανακοίνωση και καταλήγει λέγοντας ότι «είναι πραγματικά έξω από τα πλαίσια της λογικής και της ηθικής την στιγμή που ο ασθενής παραλαμβάνει την συνταγή για την χορήγηση του φαρμάκου του, να αναγράφεται σε αυτήν ότι του "απομένει"ελάχιστος χρόνος ζωής».

Ο ΙΣΑ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ την άμεση διευθέτηση του πρωτοφανούς αυτού ζητήματος.

ΣΧΟΛΙΟ
Επειδή στον ΕΟΠΥΥ αρέσκονται να αυτο-ξεφτιλίζονται, μην ξεχάσουν όταν πάθουν καρκίνο να μην ξεχάσουν στις δικές τους γνωματεύσεις να αναγράψουν το προσδόκιμο ζωή;ς τους.
Δηλαδή πόσος χρόνιος ζωής τους απομένει για να τους εγκρίνουν την χημειοθεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.