Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Περιφερειακή σύσκεψη για τα προβλήματα στην παιδεία εν όψει της συνάντησής τους με τον Υπουργό Παιδείας.

Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας μετέβησαν την 1η Μαρτίου 2017 στην Τρίπολη όπου συμμετείχαν στην περιφερειακή σύσκεψη των συνδικαλιστικών στελεχών (αιρετών του Π.Υ.Σ.Π.Ε. και του Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. καθώς και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των κατά τόπους Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου).

Κλιμάκιο του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.(Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας) αποτελούμενο από τον Πρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα, τον Ταμία καθώς κι ο ένας αιρετός στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε. ενημέρωσαν τον κλάδο για τις τρέχουσες κι επείγουσες εξελίξεις στο χώρο τις Παιδείας αλλά, ........

κυρίως αφουγκράσθηκαν και κατέγραψαν τις θέσεις, τις ανησυχίες και τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευόμενων εν όψει και της προγραμματισμένης συνάντησής τους με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, στις 7 Μαρτίου.

Τα βασικά θέματα που αναδύθηκαν ήταν η με δίκαιο σύστημα αναμοριοδότηση των σχολείων της ελληνικής επικράτειας, οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, η ίση μεταχείριση των αναπληρωτών με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την υποχρηματοδότηση και την ελλιπή στελέχωση των δημόσιων σχολείων, η ανάγκη για δράση και συμμετοχή κι όχι εφησυχασμό διότι πολλές δυσάρεστες αλλαγές είτε είναι πραγματικότητα (π.χ. υποβάθμιση του ρόλου του νηπιαγωγείου και του ολοήμερου σχολείου) είτε είναι προ των πυλών.

Το κλίμα της σύσκεψης ήταν ενωτικό κάτι που προάγει τη σφυρηλάτηση συναδελφικών σχέσεων και δη ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.