Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Μηνυμα Αναγνώστη: Αναδρομικά επιδοτήσεων

Καταρχάς ευχαριστώ για την φιλοξενία και ελπίζω στην βοήθεια σας. Έχετε την σύμφωνη γνώμη μου για οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε ακόμα και για δημοσιοποίηση του πιο κάτω κειμένου η μέρος αυτού χρησιμοποιώντας ακόμα και προσωπικά μου στοιχεία!

Μέχρι σήμερα για την υποβολή φορολογικής δήλωσης ίσχυε και ισχύει πως για κάθε ποσό που λαμβάνει ο ......

μισθωτός και συνταξιούχος αναδρομικά από περασμένα έτη έκανε συμπληρωματική δήλωση εισοδήματος για το έτος που αντιστοιχούσαν τα αναδρομικά.

Δείτε τώρα την αδικία το παραλογισμό και την ανευθυνότητα σε όλο το μεγαλείο της!

Ειδικότερα στον προσδιορισμό του ορίου των 5.000 ευρώ από επιδοτήσεις, από 1/1/2017 και εφεξής, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό επιδοτήσεων ή ενισχύσεων κάθε μορφής που πράγματι καταβλήθηκε στον αγρότη εντός του προηγούμενου φορολογικού έτους, έστω και αν στο ποσό αυτό περιέχονται και ποσά επιδοτήσεων ή ενισχύσεων που αφορούν άλλα φορολογικά έτη (χρήσεις).

Αυτό σημαίνει ότι μικροαγρότες ,μικροπαραγωγοί που λαμβάνουν επιδοτήσεις κάτω των 5000 ευρώ ετησίως (αγρότες ειδικού καθεστώτος) πρέπει να μπούν σε άλλο καθεστώς ,να τηρούν βιβλία και να υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ ανά τρίμηνο! Επειδή το κράτος δεν μας έδωσε τις επιδοτήσεις στην ώρα τους αντί να μας ζητήσει συγγνώμη μας τιμωρεί κιόλας! Έλεος πια!

Είμαι συνταξιούχος του ΟΓΑ με μια σύνταξη 300 ευρώ, 86 ετών και έκανα το λάθος να καλλιεργώ ελιές και να βγάζω λίγο λαδί για το σπίτι και το υπόλοιπο να το πουλάω για να καλύπτω τα έξοδα καλλιέργειας που όπως αντιλαμβάνεσθε δεν είναι εύκολο να δουλεύω ο ίδιος!
Ζητώ συγνώμη λοιπόν από το κράτος!!

Κ.Σ.
Πλάτη Φιλιατρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.