Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Νεο ΟΧΙ από τον Δήμαρχο Τριφυλίας στην στεγαση του Τοπικού Αστυνόμου στα Φιλιατρά [ Video ]

Νέο όχι εισέπραξε η νεοεκλεγείσα Δημοτική Σύμβουλος της Παράταξης Ρ.Α.ΚΙ (ΣΥΡΙΖΑ) Ιωάννα Μαραβελή στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας όταν πρότεινε στον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο να αλλάξει την αρνητική απόφαση του για στέγαση του Τοπικού Αστυνόμου στα Φιλιατρά.

Η Ιωάννα .......

Μαραβελή επανάφερε από το πουθενά προχθές το βράδυ τη συζήτηση για τον θεσμό του τοπικού αστυνόμου στο δημοτικό συμβούλιο υποστηρίζοντας πως δεν θα ήθελε να αναφερθεί σε νομούς, νομοσχέδια και πολίτικες καθώς δεν έχει σκοπό την πολιτική σύγκρουση.

Εκανε κριτική στην Δημοτική αρχή ότι πήγαν μόνο οι δημοτικοί Σύμβουλοι των Φιλιατρών χωρίς καν οι βουλευτές του νομού (του ΣΥΡΙΖΑ) να το ξέρουν.

Αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες του αστυνομικού πόλεως που διάβασε στην Εφημερίδα των Συντακτών λέγοντας πως είναι πολλές, και δεν ξερω για ποιό λόγο να μην τις εκμεταλλευτούμε.
Ο κ. Αναγνωστάκης, η κ Κοζομπόλη, όλοι οι βουλευτές έχουν τονίσει και το πως θα λειτουργήσει και ότι θα λειτουργήσει σωστά και έχουν δεσμευτεί για το όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί θα είναι εκεί για να το λύσουν.

Αναρωτήθηκε γιατί δεν πήγε το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια ονομαστική ψηφοφορία και εμφανίστηκε σίγουρη για το ότι θα λειτουργήσει σωστά το νομοσχέδιο και θα τηρήσουν (οι βουλευτές) και το λόγο τους σε οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί για να το λύσουν.

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας είπε ει λέξει πως «όταν πήγαμε στον κ. Αναγνωστάκη ήταν εκεί και ο κ. Κωνσταντινέας, οι βουλευτές το ξερανε η Κ Κοζομπόλη δεν ητανε παρόλα αυτά έχουμε κουβεντιάσει κατ’ επανάληψη το θέμα αυτό. Το έχουμε εξαντλήσει κατά κόρον μεσα σε αυτή την αίθουσα, όταν πήγαμε στον κ Αναγνωστάκη ήταν μαζί και ο κ. Καλογερόπουλος και ο κ. Ασημακόπουλος, δεν πήγαν μόνο από μια παράταξη άτομα».

Κάποιοι άνθρωποι λένε φταίει ο ένας φταίει ο άλλος φταίει ο Δήμαρχος φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση... Το μόνο σίγουρο είναι, ότι φταίει αυτός που βάζει την τελική υπογραφή.
Αυτή την μεταρρύθμιση δεν μπορούμε να την δεχτούμε.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη απορία πως αφοί ο Αστυνόμος πόλεως είναι τόσο χρήσιμος γιατί δεν τον έβαλε και στο Κοπανάκι και τον έβαλε στα Φιλιατρά. Αφού είναι τόσο ωφέλιμος γιατί δεν τον δίνεται και στους άλλους κατοίκους?

Αυτή τη μεταρρύθμιση δεν μπορούμε να της δεχτούμε. Πόλεις με ειδικούς χαρακτήρες σαν τα Φιλιατρά, και το Κοπανάκι, με αυτήν την πληθυσμιακή αναλογία και με αυτές τις δυνατότητες και το μεγεθος δεν μπορουν να μείνουν χωρίς αστυνομικά τμήματα.
Την ευθύνη της μεταρρύθμισης δεν την έχει ο δήμος.
Αν νομίζει ο μεταρρυθμιστής ότι πρέπει να βάλει αστυνόμο πόλεως, ας τον βάλει. Υπογραφή συναίνεσης για να εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση του τοπικού αστυνόμου το Δημοτικό Συμβούλιο δεν την βάζει. Όσο και να πιεστούμε δεν θα την βάλουμε.

Ο Επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας της ΛΑΣΥ (ΚΚΕ) τόνισε ότι αυτό το θεμα με τα αστυνομικά τμήματα είναι από τα μνημόνια που όλοι μαζί υπογράψατε.

Ο Δημοτικός σύμβουλος από τα Φιλιατρά, Δημήτρης Σαρμαντζής, είπε ότι παλεύουμε 8 μήνες με τις δυνάμεις που είχαμε.
Συνεχίσαμε τον αγώνα μέχρι το τέλος και έχουμε διαμορφώσει άποψη για το ποιος φταίει που έχει διαταραχτεί η κανονικότητα στην Τριφυλία.
Όπως σε λίγο θα μιλάμε και για την κατάργηση δομών υγείας. Έχει όνομα αυτή η απόφαση και είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αναρωτήθηκε αν γίνει κάποιο γεγονός στα φιλιατρά θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες?
Αν γίνει κάτι με Φιλιατρινό πολίτη και συμβεί κάποια εγκληματική πράξη απο εδω και περα ποιός θα απαντήσει?
θα απαντήσει ο Κωνσταντινέας η Κοζομπόλη ο Τόσκας??

Αποκάλυψε ότι ο τοπικούς Αστυνόμος θα δίνει οδηγίες για το πως θα βγάλει ταυτότητα ο πολίτης στο ΑΤ Κυπαρισσίας. ¨η πως θα κάνει την μήνυση στο ΑΤ Κυπαρισσίας.
Εμείς δεν θα συνεναίσουμε στον τοπικό Αστυνόμο. Θα εφαρμόσουν την πολιτική τους αν θέλουν οι ίδιοι. Εμείς σαν Δημοτική Αρχή δεν συναινούμε.

Δείτε το απόσπασμα από το Δημοτικό Συμβούλιο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.