Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010: Οκτώ χρόνια από το «έγκλημα του Καστελλόριζου»

ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
ΟΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ


Πέρασαν ήδη οκτώ χρόνια από εκείνη αποφράδα ημέρα για την Ελλάδα - Οκτώ χρόνια από το «έγκλημα του .....

Καστελλόριζου», από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές - Το κεντρικό ερώτημα που παραμένει ακόμα και τώρα αναπάντητο: Ήταν άγνοια ή συνειδητή επιλογή;

Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Απριλίου 2010 όταν ξεκινούσε ο «γολγοθάς» της Ελλάδας.
Με φόντο το πανέμορφο Καστελλόριζο, ο τότε πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου όντας κατά πολλούς σε «εντεταλμένη υπηρεσία» για τη σωτηρία(;) της Ελλάδος, παρέδιδε τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ, αν και τις προηγούμενες ημέρες διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν υπήρχε καμία συννενόηση για υπαγωγή της χώρας σε μνημόνια.

Αργότερα, αποδείχθηκε ότι ο κ. Παπανδρέου μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου έπαιξαν την τύχη της χώρας κορώνα - γράμματα, μέσα σ' ένα υπόγειο ξενοδοχείου στο Νταβός, μαζί με τον τότε ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ, Στρος Καν.
Αμέσως μετά, ο «εγκέφαλος» του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου είχε τη φαεινή ιδέα να προαναγγήλει την παράδοση της χώρας από το πιο ευαίσθητο σημείο της Ελλάδας, από τη νήσο Μεγίστη.

«Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.», ανέφερε στο διάγγελμά του ο «πρωθυπουργός της τρόικας».

Δείτε το διάγγελμα της ντροπής



Αν οι Έλληνες γνώριζαν εκείνη την ημέρα τι ακριβώς σήμαινε η ένταξή μας στο Μηχανισμό Στήριξης και τι θα επακολουθούσε, τότε είναι πιθανό πως ο κ. Παπανδρέου δεν θα γυρνούσε ποτέ στην Αθήνα. Αν ο ψαράς που φαίνεται στο video γνώριζε τι έλεγε ο τότε πρωθυπουργός είναι δεδομένο πως δεν θα ψάρευε αμέριμνος, αλλά ενδεχομένως να πετούσε τον κ. Παπανδρέου στη θάλασσα για να αποτρέψει το «έγκλημα».

Η 23η Απριλίου αποτελεί πλέον «μαύρη» επέτειο για τη χώρα μας, την οποία θα θέλουν σχεδόν όλοι να ξεχάσουν – πλην ίσως των ηθικών και φυσικών αυτουργών της.
Τα αποτελέσματα εκείνης της τραγικής ημέρας είναι ακόμα και σήμερα ορατά.
Οκτώ ολόκληρα χρόνια που φάνηκαν για τους Έλληνες... αιώνας.

Τίποτα πια δεν είναι ίδιο.

Η χώρα μας υποχρεώθηκε να υπογράψει Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα και πολλά πολυνομοσχέδια «σκούπα», που περιελάμβαναν βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα.
Πιέσεις, απειλές και εκβιασμοί από τους υπαλλήλους της τρόικας που έβαζαν κάθε τόσο το μαχαίρι στο λαιμό των Ελλήνων, ζητώντας νέα σκληρά μέτρα. Ξανά και ξανά...στο ίδιο έργο θεατές από το 2010 μέχρι και σήμερα, εν έτει 2017, ενώ το γαϊτανάκι των μνημονίων και της επιτροπείας αναμένεται να συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια.


Αμετανόητος...
Και ενώ όλοι ξορκίζουν τα μνημόνια και την τρόικα, ο μόνος που επιμένει να επαίρεται ακόμη και σήμερα για εκείνη την δραματική επιλογή είναι ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μόνο ο κ. Παπανδρέου επιμένει να μιλά για ορθή επιλογή, όταν ακόμη και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, κορυφαίοι οικονομολόγοι, ακόμη και στελέχη του ΔΝΤ παραδέχονται ότι στη χώρα μας εφαρμόστηκαν λανθασμένες πολιτικές.
Ακόμη και σήμερα ουδείς μπορεί να ερμηνεύσει με σαφήνεια και βεβαιότητα τις πραγματικές σκέψεις και προθέσεις του κ. Παπανδρέου.

Εντάξει, παρέλαβε ένα κράτος, με πολύ σοβαρά προβλήματα και επί τούτου δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Οι δικές του κινήσεις όμως, το μοιραίο εξάμηνο από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2010, αποδείχθηκαν απολύτως καταστροφικές και σίγουρα πρέπει να ελεγχθούν.

Την 23η Απριλίου 2010, ο Γ. Παπανδρέου άλλαξε το ρου της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Εκ των υστέρων προκαλεί μόνο αρνητικά συναισθήματα, που κυμαίνονται από απογοήτευση και οργή, έως έκπληξη για την επιπολαιότητα. Και δεν εννοούμε φυσικά μόνο τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και όλους όσους διετέλεσαν βουλευτές αυτά τα χρόνια και ψήφισαν τα μνημόνια που καταδίκασαν τους Έλληνες και κατέστρεψαν μια ολόκληρη γενιά.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε που οδηγούσε την Ελλάδα εκείνη την ημέρα και πόσο θα κόστιζε στον ελληνικό λαό εκείνη η μοιραία απόφαση.
Ήταν άγνοια ή συνειδητή επιλογή; Εξ ανάγκης απόφαση ή εντολή ξένων δυνάμεων στην οποία έσκυψε το κεφάλι ο κ. Παπανδρέου; Αφέλεια, ή σχεδιασμένη πολιτική κίνηση;

Η απάντηση ενδεχομένως να μην είναι μία. Όποια και αν είναι όμως, αποτέλεσε ένα τεράστιο λάθος. Ο Γ. Παπανδρέου στις 23 Απριλίου 2010 έβαλε τη χώρα σε μια πορεία προς το άγνωστο, σε ένα δρόμο με μεγάλο κοινωνικό, οικονομικό και εθνικό κόστος.
Δυστυχώς, οι επόμενες μνημονιακές κυβερνήσεις παρά το γεγονός ότι κατήγγειλαν τον Γιώργο Παπανδρέου, συνέχισαν ακριβώς πάνω στα βήματα που έχτισε ο ΓΑΠ.

Υπηρέτησαν και υπηρετούν ακόμα και σήμερα, με πλήρη υποταγή τις εντολές του Βερολίνου και του ΔΝΤ.
Κατά περίεργο τρόπο, παρά το Εθνικό έγκλημα, όλοι μα όλοι παραμένουν ατιμώρητοι και κανείς από αυτούς δεν έχει λογοδοτήσει ούτε στη Δικαιοσύνη, ούτε στον ελληνικό λαό.

Που βρισκόμαστε σήμερα
Οκτώ χρόνια μετά το διάγγελμα Παπανδρέου από το ακριτικό νησί του Αιγαίου, τίποτα στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο.

Οι δανειστές πλέον ελέγχουν τα πάντα στη χώρα μας. Έχουν λόγο για το κάθε τι, ενώ η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε επεμβαίνει ακόμα και για τα εθνικά μας θέματα.

Εκατοντάδες άστεγοι στους δρόμους των πόλεων, χιλιάδες συμπολίτες μας αναζητούν τροφή στα συσσίτια της Μητρόπολης και των Δήμων, φτώχεια, ανέχεια και εξευτελισμός κάθε έννοιας αξιοπρέπειας για τον περήφανο ελληνικό λαό.
Βάρβαρα μέτρα, άγρια λιτότητα, σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά, «μαχαίρι» σε μισθούς και συντάξεις, καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Όπου και να κοιτάξεις βλέπεις γύρω σου ανθρώπους να χάνουν τη δουλειά τους, παιδιά να λιποθυμούν στο σχολείο επειδή στο σπίτι δεν υπάρχει φαγητό, ανθρώπους να συνωστίζονται στην ουρά για ένα πιάτο φαΐ ή να προσπαθούν απεγνωσμένα να πάρουν τα λαχανικά που διανέμονται δωρεάν, νοικοκυραίους να ψάχνουν στα σκουπίδια, να κοιμούνται στο δρόμο.

Λουκέτα παντού, επιχειρηματίες χρεωμένοι, γειτονιές εγκαταλελειμμένες και εγκληματικότητα στο «κόκκινο»!
Τη θέση εμπορικών καταστημάτων παίρνουν πλέον ενεχυροδανειστήρια που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.
Παράνομες συμμορίες και νεοναζιστικά μορφώματα να προσπαθούν να αναδειχθούν σε προστάτες της κοινωνίας.

Η εκπαίδευση, η υγεία και η κοινωνική φροντίδα καταρρέουν.
Οι Έλληνες νοιώθουν οργή, στενοχώρια και ντροπή για όλα τα παραπάνω.
Η Ελλάδα βαδίζει με ρυθμούς πολιτικού «ζόμπι» στην τελευταία ταχύτητα της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. πανηγυρίζει για τα «αιματοβαμμένα» πλεονάσματα.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του πανηγυρίζουν που υπέγραψαν «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2023, αισθάνονται ικανοποιημένοι που δέχθηκαν επιπλέον φόρους και περικοπές για μετά το 2019 και θεωρούν τεράστια πολιτική επιτυχία ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, αλλά χωρίς να ξαναδώσει χρήματα...

Δυστυχώς όσοι ευελπιστούν ότι η... Ανάσταση θα έρθει μετά τις Γαλλικές και τις Γερμανικές εκλογές πλανώνται πλάνην οικτράν...
Όπως έχουμε επισημάνει από το Newsbomb.gr, η Ανάσταση δεν θα έρθει ποτέ!
Η Ελλάδα έχει μπει σε καθεστώς μόνιμης εσωτερικής υποτίμησης και στασιμοχρεοκοπίας.

Το σχέδιο του... γερμανικού άξονα για την επιβίωση της Ελλάδας και των χωρών του Νότου έχει ήδη αποφασιστεί και είναι γνωστό: Ευρώπη πολλών ταχυτήτων με την Ελλάδα στην τελευταία ταχύτητα.
Ο φτωχός συγγενής δηλαδή, με ότι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο.

News Bomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.