Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Συντονιστική Επιτροπή Δασικών χαρτών: Επικοινωνιακό τέχνασμα οι προτεινόμενες αλλαγές στους δασικούς χάρτες

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2017 συνεδρίασε στους Γαργαλιάνους η συντονιστική επιτροπή για τους δασικούς χάρτες που προέκυψε από τη συνέλευση της Χώρας στις 26 Μαρτίου.
Μετά από διεξοδική συζήτηση και αφού η επιτροπή έλαβε υπόψη της μέσω του τύπου, τις προτεινόμενες αλλαγές στο νόμο για τους δασικούς χάρτες, αποφάσισε τα εξής:

1. Ομόφωνα έκρινε ότι οι προτεινόμενες αλλαγές δεν είναι τίποτα περισσότερο από επικοινωνιακό τέχνασμα εφόσον δεν προσφέρουν καμία απολύτως ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

2. Επιμένει στις θέσεις της όπως διαμορφώθηκαν στο ψήφισμα της συνέλευσης της 26ης Μαρτίου εκτός του 2ου αιτήματος το οποίο διαμορφώνεται ως εξής: ΄΄Στις περιπτώσεις αγροτεμαχίων που έχουν χαρακτηριστεί ΑΔ (αγροί που δασώθηκαν) αυτοί να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Γι αυτά που δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες να αποδοθούν σε νέους αγρότες κατοίκους των περιοχών΄΄

3. Το ψήφισμα της συνέλευσης της 26ης Μαρτίου να σταλεί στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, στον Πρωθυπουργό, στους υπουργούς Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στους βουλευτές του νομού, περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και Δημάρχους δήμων Μεσσηνίας. Το ψήφισμα έχει ήδη υπογραφεί από 700 αγρότες και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται.

4. Αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής να μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να έρθει σε επαφή με νομικούς συμβούλους για προγραμματισμό περαιτέρω ενεργειών.

5. Η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε επίσης να καλέσει όλους τους αγρότες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καλαμάτα στις 12 Απριλίου 2017 μεγάλη Τετάρτη και ώρα 11:00, προκειμένου να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο νόμο για τους δασικούς χάρτες ο οποίος απειλεί το παραγωγικό ιδιοκτησιακό καθεστώς, και την ήδη προβληματική τοπική και εθνική οικονομία. Κυρίως όμως απειλεί χιλιάδες αγρότες που ενώ δοκιμάζονται από την υπερφορολόγηση και την εξωπραγματική αύξηση των ασφαλίστρων απειλούνται με την επαναγορά των χωραφιών τους, ή με την οριστική τους απώλεια.

6. Τέλος η συντονιστική επιτροπή έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με αντίστοιχες πρωτοβουλίες άλλων νομών προκειμένου να επιτευχθεί κοινός συντονισμός των ενεργειών.


Η συντονιστική επιτροπή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.