Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Κουκούμης για νοσοκομείο Κυπαρισσίας – Να γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της μετακίνησης γιατρών και τις δυσάρεστες εξελίξεις

Ήρθαμε σήμερα εδώ ως Λαϊκή Συσπείρωση να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας στο διοικητή του νοσοκομείου για την είδηση που είδε τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας ότι θα μετακινηθούν οι χειρουργοί γιατροί στο νοσοκομείο της Ζακύνθου με αποτέλεσμα βέβαια να αποδυναμωθεί το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.
Εμείς είμαστε ....

κάθετα αντίθετοι σε αυτή την εξέλιξη.

Θεωρούμε ότι, είναι ο προθάλαμος της για να αρχίσει να συρρικνώνεται το νοσοκομείο και να υπάρξουν οι νομοθετικές εξελίξεις που έχουν ξεκινήσει από παλιά ώστε να καταντήσει ένα Κέντρο Υγείας και γι’ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους και του νοσοκομείου, αλλά και το λαό της Τριφυλίας να επαγρυπνεί και να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να μην επιτρέψουμε τέτοιες εξελίξεις που θα ’ναι πολύ δυσάρεστες για το θέμα της υγείας για όλο το λαό της Τριφυλίας και όχι μόνο.

Γιατί από ότι ξέρουμε το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας καλύπτει ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και οπωσδήποτε θα υπάρξουν μεγάλοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία όταν χρειάζονται μιάμιση και δύο ώρες από απομακρυσμένα χωριά να μετακινηθεί κόσμος όταν βρίσκεται σε ανάγκη για να πηγαίνει στο νοσοκομείο της Καλαμάτας για χειρουργικές επεμβάσεις.

Βέβαια αυτό το θέμα είναι παλιό, δεν είναι τωρινό κι έχουν ευθύνη και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που κατήργησαν την αυτοτέλεια του νοσοκομείου και συνδιοικείται με το νοσοκομείο της Καλαμάτας και ανά πάσα στιγμή βρίσκεται ο κίνδυνος αυτός, να υποβαθμιστεί και να καταντήσει ένα Κέντρο Υγείας. Έχουν ευθύνες όμως και η σημερινή κυβέρνηση, που ακολουθώντας τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και όπως ξέρουμε το φιλέτο της Δημόσιας Υγείας, υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα που καιροφυλακτούν για να δοθούν τα φιλέτα αυτά στους ιδιώτες και ο λαός πρέπει να κινητοποιηθεί για να μην επιτρέψει αυτές τις εξελίξεις.

Ο τομέας της υγείας είναι ένας ευαίσθητος τομέας που έχουν ανάγκη όλοι οι συμπολίτες μας και ιδίως τα λαϊκά στρώματα που δεν μπορούν να καταφύγουν στις ιδιωτικές δομές και πρέπει όχι μόνο να καταργηθεί κάποια κλινική και να υποβαθμιστεί νοσοκομείο, αλλά να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο προσωπικό και το νοσοκομείο Κυπαρισσίας αλλά και τα Κέντρα Υγείας σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας που αυτή τη στιγμή και αυτά υπολειτουργούν.

Επίσης, μας ανησυχεί το ότι ο δήμος Τριφυλίας που έπρεπε να το δει ως κατεξοχήν σοβαρό θέμα και έπρεπε να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις αυτές, μέχρι τώρα τηρεί σιγή ιχθύος και καλούμε έστω και σήμερα να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αυτό το θέμα και οι εξελίξεις αυτές που είναι πολύ δυσάρεστες. Αυτά προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.