Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Έρχεται νέο ηλεκτρονικό σύστημα στα νοσοκομεία! Τι αλλάζει

Ηλεκτρονικά θα συνδεθούν όλα τα νοσοκομεία σε ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η ΗΔΙΚΑ. Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η Αθηνά Τριανταφυλλίδη, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών ΗΔΙΚΑ Α.Ε. κατά τη διάρκεια του .....

συνεδρίου «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ»το νέο ηλεκτρονικό σύστημα στα νοσοκομεία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 8 Ιουνίου στον Ευαγγελισμό: «Ξεκινά το σύστημα αυτό για τον Ευαγγελισμό και το Λαϊκό και αυτό θα είναι το μεγαλύτερο crash test του συστήματος». Πρόκειται άλλωστε για δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας με τη μεγαλύτερη κίνηση ασθενών.

Έτσι όταν ένας ασθενής έχει επισκεφθεί πολλά νοσοκομεία, το κάθε νοσοκομείο πλέον θα έχει πρόσβαση στα στοιχεία του ασθενούς. Στο σύστημα εντάχθηκαν και τα νοσοκομεία τα οποία δεν είχαν λάβει μέχρι σήμερα Ευρωπαϊκούς πόρους από το Γ’ ΚΠΣ.»

Επιπλέον οι υγειονομικές αρχές και ειδικά τα νοσοκομεία θα είναι σε θέση να γνωρίζουν για κάθε ασθενή τι φάρμακα έχει λάβει, ποιες ακριβώς εξετάσεις έχει κάνει αλλά και αν έχει και για πόσο νοσηλευτεί σε ένα νοσοκομείο.

Άλλωστε το ηλεκτρονικό σύστημα αναμένεται να συνδεθεί και με την ηλεκτρονική κάρτα ασθενούς της ΗΔΙΚΑ που ετοιμάζεται.

Ηλεκτρονική και η Πρωτοβάθμια

Στο μεταξύ στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα αναμένεται να στηριχθούν και οι υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όπως ανακοιώθηκε από την ΗΔΙΚΑ, όλα τα πληροφοριακά συστήματα της ΗΔΙΚΑ (e-prescription, συστήματα για τους ΤΟΜΥ, Εθνικό Μητρώο Χρονίως Πασχόντων Ασθενών, Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Κλεισίματος Ιατρικών Ραντεβού κ.α.) θα αποτελέσουν τον κορμό του πληροφοριακού προγράμματος για την πρωτοβάθμια φροντίδα των ασθενών.

« Έτσι θα υπάρχει γρηγορότερη και καλύτερη λήψη αποφάσεων, ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας και μεγαλύτερη ενημέρωση και διαφάνεια των διαδικτυακών υπηρεσιών, για την βελτίωση της περίθαλψης» επεσήμανε η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών ΗΔΙΚΑ.

iatronea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.