Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Παραίτηση Μπάμπη Καλογερόπουλου με αιχμές για ΡΑΚΙ και πυρά στη Δημοτική Αρχή Κατσίβελα

Επιστολή με την οποία γνωστοποιεί τους ακριβείς λόγους της παραίτησης του, από Δημοτικός Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου απέστειλε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας κ Γιάννη Καλκαβούρα με ......

την οποία ο κ. Καλογερόπουλος αφήνει αιχμές για την Δημοτική Παράταξη της ΡΑΚΙ και στρέφει τα πυρά του κατά της Δημοτικής αρχής, ενω μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους Τοπικούς Συμβούλους των Φιλιατρών.

Η Επιστολή παραίτησης έχει ως εξής:

Αγαπητέ Πρόεδρε, Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η παραίτηση μου έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει αντανακλαστικά, ωθώντας τη σε δημιουργική κατεύθυνση προς όφελος των δημοτών και του τόπου. Υστερα από την εκλογή μου ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου με την Παράταξη «Ρ.Α.Κ.Ι» και την εκλογή μου ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας, θεωρώ πώς η παραίτησή μου είναι απόλυτα πολιτική πράξη.
Η συλλογικότητα που ευαγγελιζόταν η δημοτική μας παράταξη ξεχάστηκε πολύ γρήγορα.
Σχεδόν από την επομένη των εκλογών…. Η πολιτική της ανεξαρτησία, επίσης.

Αν όμως, παρ’ όλα αυτά, το πρόσημο της προσπάθειας ήταν θετικό, θα μπορούσα να το παραβλέψω. Δυστυχώς όμως, στο μέσον της παρούσας Δημοτικής Αρχής, τίποτα ουσιαστικά δεν έχει προχωρήσει. Αστοχίες, εμμονές και δογματισμοί στέκονται εμπόδια σε μια προσπάθεια που εξ΄ ορισμού δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί ν’ αξιοποιήσει την μειοψηφία που μετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πετάει στον κάλαθο των αχρήστων ιδέες, προτάσεις και διάθεση για προσφορά.
Θέλω να ελπίζω πως κάποια στιγμή, θ’ αλλάξει το δημαρχοκεντρικό μοντέλο της Αυτοδιοίκησης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες στραγγαλίζονται κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Διαφορετικά, όποια συλλογικά όργανα εκλέγονται θα είναι αδύναμα να υποστηρίξουν, επί της ουσίας, το ρόλο τους.

Η παράταξή μας έχει άξια και ικανά στελέχη που μέσα από τις αρχές και την φιλοσοφία της παράταξης πρέπει να αποκτήσουν όλα αυτοδιοικητική εμπειρία.
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ να γίνει δεκτή η παραίτησή μου από Δημοτικός Σύμβουλος και από Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και να τους διαβεβαιώσω πώς θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και σε συλλογικό και σε προσωπικό επίπεδο, σε οποιαδήποτε μορφή αγώνα κι αν προκύψει.

Θεωρώ μέγιστη τιμή για μένα τη μέχρι σήμερα συνεργασία μου με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τη δημιουργική αντιπαράθεση που είχαμε κάποιες φορές. Σας διαβεβαιώνω ότι, πάντα θα είμαι στη διάθεση σας υπηρετώντας το κοινό συμφέρον για το τόπο μας.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για την προβολή των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Δημοτικούς/ Τοπικούς Συμβούλους της Ενότητας Φιλιατρών που στάθηκαν Ενωμένοι, με γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας και των πολιτών της, παραμερίζοντας ο καθένας από εμάς κομματικά συμφέροντα. Ολοι μαζί σαν μια γροθιά δείξαμε πρωτοφανή ΕΝΟΤΗΤΑ για τα Αυτοδιοικητικά δεδομένα και ελπίζω αυτή η Ενότητα να συνεχιστεί προς όφελος της πόλης μας, για ένα Δήμο σύμμαχο στην ζωή μας και αρωγό στον πολιτισμό μας.

Με εκτίμηση,
Χαράλαμπος Καλογερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.