Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει "άκυρο" στον Αλ. Τσίπρα για συνεργασία σε προοδευτική κυβέρνηση

"Πάγο" στις οποίες ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία σε προοδευτική κυβέρνηση έβαλε σήμερα το ΠΑΣΟΚ απορρίπτοντας την πρόταση του Πρωθυπουργού με την επισήμανση ότι «η διακυβέρνηση του κ.Τσίπρα και του ακροδεξιού ....

συνεταίρου του, έχει τόση σχέση με την αριστερά, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο».

«Δεν θα συμμετέχουμε σε αδύναμες κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα μέσα σε καθεστώς πόλωσης σε νέα αδιέξοδα. Το μοντέλο αυτό - όπως είναι η σημερινή κυβέρνηση - έχει αποτύχει. Και αυτό ισχύει τόσο για τον κ Τσίπρα, όσο και για τον κ. Μητσοτάκη. Χρειάζεται εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και κυβέρνηση ευρείας, λαϊκής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» έκανε άνοιγμα προς τον χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την προοπτική «προοδευτικής διακυβέρνησης μετά τα μνημόνια».

«Θα χαιρόμασταν ειλικρινά εάν το ΠΑΣΟΚ έβρισκε ξανά τον προοδευτικό του προσανατολισμό, αλλά και το κουράγιο να ανοίξει έναν ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο με την κυβερνώσα Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των μνημονίων. Εμείς, πάντως, θα είμαστε εκεί. Αλλά νομίζω ότι έχει πολύ σοβαρά προβλήματα να λύσει για να φτάσει μέχρι εκεί» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά να πάρει θέση στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, με στόχο «να διαπιστώσουμε τουλάχιστον αν βρισκόμαστε από την ίδια ή από την άλλη πλευρά της αβύσσου».

NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.