Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Κράζουν τον Παναγόπουλο της Ελευθερίας οι αγρότες της Μεσσήνης: "Συγνώμη κ. Παναγόπουλε που δεν πήραμε την άδειά σας να αγωνιστούμε για το ψωμί μας"

Στην Ελευθερία της Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 ο κ. Παναγόπουλος, ως γνήσιος εκφραστής της πολιτικής που μας ξεκληρίζει, καταφέρεται ενάντια στους αγρότες σχετικά με τις μορφές των κινητοποιήσεων, των αιτημάτων, την ανάδειξη των αιτιών αυτής της πολιτικής.

Δεν αποτελεί .....

μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση του φτωχού αγρότη, να αγωνιστεί για το μέλλον των παιδιών του. Όταν χιλιάδες συνάδελφοι καταδικάζονται στη μόνιμη δυστυχία με τους φόρους, το ασφαλιστικό, τις τράπεζες, τα πανάκριβα εφόδια κτλ το «σφάξαμε αγά μου να αγιάσω» δεν είναι λύση. Η ΕΕ και η ολοκλήρωσή της που οι κύριοι αυτοί οραματίζονται και προβάλουν σα μονόδρομο, δεν προβλέπει μικρομεσαίους αγρότες αλλά μεγάλους καπιταλιστές που απαιτεί βίαιο ξεκλήρισμα και συγκέντρωση γης και παραγωγής. Στη χώρα μας και όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα το αφήσουμε να περάσει. Ο κ. Παναγόπουλος προφανώς θα επιθυμούσε να του ζητήσουμε συγνώμη που εμποδίζουμε το κοινωνικό σύνολο να περάσει από τους δρόμους που κλείνουμε και που ακόμα δε ζητήσαμε τη γνώμη του, για το με τι τρόπο θα διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας, που δυστυχώς γι’ αυτόν υπάρχουν και παραμένουν άλυτα.

Ο κ Παναγόπουλος μας καλεί να καταδικάσουμε τον ολοκληρωτισμό και κατά τη γνώμη του ολοκληρωτισμός είναι οι αγώνες ενάντια στην ΕΕ, τους καπιταλιστές αγρότες, ενάντια στις κυβερνήσεις. Μήπως κ. Παναγόπουλε στην αναφορά σας περί ολοκληρωτισμού εννοείτε τη «χρυσή επταετία» που ο κόσμος ήταν στο γύψο και δεν μπορούσε να εκφράσει ούτε τη γνώμη του. Αλώστε και οι χουντικοί για εκσυγχρονισμό του κράτους μιλούσαν και για αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κινδύνου.
Αλήθεια, ποιοι είναι οι μη ήρωες «οι κανονικοί άνθρωποι, που αντιλαμβάνονται το ρόλο τους στη χώρα, την Ευρώπη και τον κόσμο»; Τα εκατομμύρια των ανέργων και ξεκληρισμένων, ή μήπως εννοεί αυτούς που ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών για να φάνε;

Οι μικρομεσαίοι αγρότες στον κόσμο που ονειρεύονται γι’ αυτούς και τα παιδιά τους, δεν τους χρειάζεται η κριτική του κύριου Παναγόπουλου. Ας φροντίσει να ασχολείται με άλλα θέματα που θα του αποδίδουν άριστα οι πολιτικοί του προϊστάμενοι.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας διωκόμενους αγρότες από την Τριφυλία.

ΥΓ. Για άλλη μια φορά «Συγνώμη κ. Παναγόπουλε που δεν πήραμε την άδειά σας να αγωνιστούμε για το ψωμί μας. Στις επόμενες κινητοποιήσεις θα γίνουμε καλύτερα παιδιά όπως επιθυμείτε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.