Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Απέρριψε το ΣτΕ το ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό κόλπο και το επιστρέφει στο Υπουργείο - Π. Κατσίβελας: "δώσαμε έναν αγώνα και... δικαιωθήκαμε"

Μια σημαντική εξέλιξη καταγράφεται όσον αφορά το μείζον θέμα με το ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό κόλπο και αυτό…

επιστρέφεται στο αρμόδιο Υπουργείο. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, η απόφαση που φαίνεται να έχει ληφθεί κατά πλειοψηφία και απομένει να καθαρογραφεί διαπιστώνει ......

τα κενά του διατάγματος και με ζητήματα που έχουν να κάνουν και με την τεκμηρίωση των… απαγορεύσεων στην περιοχή, για τις οποίες είχαν εκφραστεί σειρά αντιδράσεις και είχε ξεκινήσει αγώνας από τους δήμους που έκαναν λόγο για «…ταφόπλακα στην δραστηριότητα στην περιοχή». Σχετικά με το θέμα ο Δήμαρχος Τριφυλίας Π. Κατσίβελας αμέσως μετά την ενημέρωση για την έκδοση απόφασης τόνισε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:

“Βγήκε η απόφαση του ΣτΕ για το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τον Κυπαρισσιακό Κόλπο . Το ΣτΕ με την απόφαση του απορρίπτει το ΠΔ της Κυβέρνησης με πολύ σοβαρές παρατηρήσεις επί της ΣΜΠΕ πάνω στην οποία στηρίχθηκε το ΠΔ αλλά κ η ένσταση των Δήμων. Δώσαμε ένα αγώνα με όλη μας τη ψυχή που λίγοι πιστέψαμε και δικαιωθήκαμε . Η προσπάθεια συνεχίζεται” κατέληξε ο Δήμαρχος, ενώ οι Δήμοι της Ηλείας που προσέφυγαν εκφράζουν ότι πλέον ο αγώνας θα συνεχιστεί στο ίδιο επίπεδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.