Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Η απογοητευτική κατάσταση στον συνεταιρισμό της Super League οδηγεί τη Nova να προτείνει ακόμα και «συναινετικό διαζύγιο»!

Η Nova απορρίπτει την αντιπρόταση της Super League και επιμένει στην αρχική της πρόταση περί προσαρμογής του τιμήματος στα 30 εκ. ευρώ.

Η πρόταση αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 15 από τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος της .....

Superleague καθώς ο ΠΑΟΚ δεν συμμετέχει στην κεντρική διαχείριση. Στην αντίθετη περίπτωση η Nova προτείνει το «άμεσο συναινετικό διαζύγιο», προκειμένου η κάθε πλευρά να τραβήξει τον δικό της δρόμο.
Σε κάθε άλλη περίπτωση τα στελέχη της Κάντζας θεωρούν ότι η διαφορά θα οδηγηθεί στα δικαστήρια με απρόβλεπτες εξελίξεις στην διενέργεια του πρωταθλήματος.

Όπως, ανεπισήμως, έχει γίνει γνωστό από στελέχη της συνδρομητικής πλατφόρμας, κάθε αντιπρόταση της Super League έχει απορριφθεί και, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η τελική πρόταση της Nova περιλαμβάνει δύο, απολύτως ξεκάθαρες, προτάσεις:

Την προσαρμογή του τιμήματος στα 30 εκατ. ευρώ για την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων των 15 από τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος της Super League, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν έχει ενταχθεί στην Κεντρική Διαχείριση, ή εναλλακτικά
-Την άμεση διακοπή της συνεργασίας Nova – Super League με διαδικασίες «συναινετικού διαζυγίου».

Γίνεται φανερό από όλες τις πλευρές ότι το σύστημα της Κεντρικής Διαχείρισης έχει φτάσει σε αδιέξοδο καθώς οι 16 ομάδες της Super League αδυνατούν να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν σε ένα κοινό πρόγραμμα αλλαγών για την βελτίωση του ποδοσφαίρου.

Στελέχη της Nova επεσήμαιναν ότι «οι παράγοντες της Super League αντί να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να εργαστούν για τη βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναλώνονται σε οπαδικές αντιπαραθέσεις με στόχο την εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων.

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος δεν έχουν υλοποιήσει καμία από τις προτάσεις που τους εισηγήθηκαν οι μελέτες διεθνών οίκων, που οι ίδιοι παράγγειλαν. Σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία διανύει τον 9ο χρόνο ύφεσης απαιτούν να εισπράττουν χρήματα που δεν αντιστοιχούν στο προϊόν που προσφέρουν. Ταυτόχρονα η ίδια η Κεντρική Διαχείριση θα είναι λειψή από την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν, καθώς αφορά τις 15 από τις 16 ομάδες, αφού δεν περιλαμβάνει τον ΠΑΟΚ.»

Ταυτόχρονα στελέχη της Κάντζας τόνιζαν με έμφαση ότι η Nova έχει στηρίξει, με όλες της τις δυνάμεις, το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, επενδύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Και σε μια δύσκολη χρονιά συνέχισε να στηρίζει την Super League, καθώς έχει εκπληρώσει στο ακέραιο όλες τις υποχρεώσεις της για την σεζόν που έληξε. Σήμερα έχει μείνει ο μοναδικός χρηματοδότης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου καθώς δεν υπάρχει άλλος χορηγός.

Αν λοιπόν οι ομάδες δεν μπορούν να συμφωνήσουν στην πρόταση για μείωση του τιμήματος στα 30 εκ. ευρώ, γίνεται φανερό ότι η Κεντρική Διαχείριση πνέει τα λοίσθια και οι 16 «συνεταίροι» της Super League θα ακολουθήσουν ο καθένας τον δικό του δρόμο.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.